Nemzetközi foci bajnokok ligája

Mascherano: Messi rajongója vagyok

Josep Guardiola megerősítette, hogy a következő szezonban is a Bayern Münchent irányítja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ezen a héten a visszavágókat rendezik a Bajnokok Ligájában. Változatosan alakultak az első mérkőzések, hiszen egy párharc még teljesen nyitott, de a másik eldőlni látszik. Kedden a Bayern München hazai pályán próbálja ledolgozni azt a tetemes hátrányt, amit Barcelonában összeszedett. Persze, ezt a katalánok nem fogják annyiban hagyni…

A Barca vezetőedzője, Luis Enrique abban bízik, hogy nekik sikerül megszerezniük a vezetést.

– Pontosan tudjuk, milyen jó csapat a Bayern München. Az lenne a legjobb a számunkra, ha meg tudnánk szerezni a vezetést. Barcelonában sikerült előnyt szerezni, ezért nem is lehet más a célunk, mint a döntőbe jutás. Nem szabad levegőt hagyni a Bayernnek, a saját fegyverünkkel kell legyőzni őket – mondta Luis Enrique.

A katalánok egyik klasszisjátékosa, Javier Mascherano szerint nem változtatnak a támadójátékukon.

– El kell felejtenünk, hogy három-nullra vezetünk, és meg kell próbálnunk megnyerni a mérkőzést. Azt a játékot kell játszanunk, amit tudunk, amit a bajnokságban is játszunk. Nagyon izgalmas meccs lesz, hiszen egy lépéssel közelebb kerülünk az álmunkhoz, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Biztos vagyok benne, hogy támadni fogunk, mert nem tudunk máshogy játszani, hiszen ez a klub filozófiája. Jó úton járunk, és reméljük, elérjük a céljainkat. A Bayern Münchennek most van egy rosszabb sorozata, de nem szabad lebecsülni őket. Számomra Messi a legjobb játékos, őt nem lehet összehasonlítani senkivel. A rajongója vagyok, élvezem a pályán minden mozdulatát, ő egy zseni – mondta Mascherano.

A bajorok vezetőedzője, Josep Guardiola elmondta, hogy a következő idényben is ő irányítja a csapatot.

– Kétszázmilliószor elmondtam már, hogy még egy év hátravan a szerződésemből. A következő szezonban is itt leszek. Nincs más mondanivalóm erről. Mi vagyunk a Bayern München! Sohasem mondtam mérkőzés előtt, hogy nincs esélyünk. Mindenünk megvan ahhoz, hogy továbbjussunk. Nem adjuk fel, mindent beleadunk. A mentalitás nem probléma ennél a csapatnál, ne feledjük, hogy hét-nyolc világbajnokunk is van – mondta Guardiola.

A német világbajnokok közül az egyik, Thomas Müller bízik a szurkolók támogatásában.

– Nem keseredtünk el, mindent meg akarunk tenni a továbbjutásért. Feltüzelve várjuk az összecsapást. Megvan a tervünk és végrehajtjuk, bár nem lesz egyszerű dolgunk. Akaratra, szenvedélyre és a szurkolók támogatására lesz szükségünk – mondta Müller.

Bayern München (német) – FC Barcelona (spanyol)

A bajoroknál tetőznek a gondok, de a legnagyobb probléma kétségkívül a 3-0-s vereség, amit a Nou Campban szenvedtek el. Azon az összecsapáson a németek el sem találták a katalánok kapuját, ami nem túl biztató a folytatásra nézve. A találkozót követően biztossá vált, hogy Franck Ribéry szezonjának vége, így csatlakozhat az Arjen Robben, Holger Badstuber, David Alaba és Tom Starke alkotta táborhoz. A francia szélső még a Sahtar Donyeck elleni találkozón szenvedett bokasérülést.

A német csapat problémáinak még messze nincs vége. A rekordbajnok a Bundesliga 32. fordulójában hazai pályán vereséget szenvedett az Augsburgtól. Ennek a találkozónak igazából nem volt tétje, de ha Lewandowskiék egy német középcsapatnak nem tudnak betalálni, akkor nem sok esélyük lesz a Barcelona ellen. Továbbá ez volt zsinórban a negyedik vereségük tétmérkőzésen. Hétvégén pedig jött egy hír, miszerint a bajorok vezetőedzője, Josep Guardiola szóban megállapodott a Manchester City vezetőivel a lehetséges folytatásról. Egy szó, mint száz: van probléma bőven Münchenben.

Ezzel ellentétben a Barcelonának minden összejön mostanában. Remekül összeért a Suárez, Neymar, Messi trió, és elképesztő mennyiségben termelik a gólokat, amit a Bayern Münchennél első kézből tapasztalhattak. A katalánoknak, ha a bajnokságot nézzük is, megvan minden okuk az örömre, hiszen legutóbb a Real Sociaded ellen nyertek magabiztosan 2-0-ra, sőt a Real Madrid döntetlenje után kis túlzással már most bajnoknak tekinthetők. Érdekes, hogy Luis Enrique vezetőedző nem a támadósorban pihentetett hétvégén, hanem a védelemben és a középpályán. A spanyolok szempontjából szintén jó hír, hogy felépült sérüléséből Jérémy Mathieu, aki vasárnap már edzett, és ott van a neve az utazó játékosok névsorában is.

A találkozót egy angol játékvezető, Marc Clattenburg vezeti majd, akinek ez lesz az első Bajnokok Ligája-elődöntője.

Olvasói sztorik