Nemzetközi foci bajnokok ligája

Történelmi pillanat előtt a Napoli

Vincenzo Montella szerint kellő cinizmusra és szerencsére is szükségük van, de akár 5-0-ra is nyerhetnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Eldőlt, hogy a Bajnokok Ligájában az FC Barcelona és a Juventus játssza a döntőt. Csütörtökön a második számú európai kupasorozatban is fény derül rá, melyik két csapat lehet ott a fináléban. A Fiorentina hazai pályán próbálja menteni a menthetőt a címvédő Sevilla ellen, míg a Napoli az ukrán Dnipro kijevi otthonában lép pályára.

A szerdai BL-összecsapás (1-1) után a Juventus azzal büszkélkedhet, hogy 12 év után kvalifikálta magát ismét a sorozat döntőjébe.

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti szerint a helyzeteik megvoltak, de nagyon balszerencsések voltak.

– Ezt a párharcot mindkét mérkőzésen elveszítettük. Amit tudtunk, megtettünk, de balszerencsések voltunk. Mi irányítottuk a mérkőzést, voltak helyzeteink, ám nem volt annyi szerencsénk, hogy betaláljunk a hajrában. Természetesen nagyon csalódott vagyok az egyenlítés miatt. Többször is belőhettük volna a második gólt, de végül nem tudtuk megtenni. Az egész csapat keményen dolgozott, Gareth Bale sokat javult, mindenki kihozta magából a maximumot, ez mégsem volt elég a döntőbe jutáshoz. Nem tudom, mi lesz velem a következő idényben, még tizenöt nap van hátra ebből a szezonból, két bajnoki lesz még, le kell zárnunk ezt az idényt, aztán beszélnem kell a vezetőkkel – mondta Ancelotti.

A madridi nevelésű, de immár a torinóiakat erősítő Alvaro Morata elmondta, kissé keserű érzés kiejteni a Realt, de jól esett neki, amikor Iker Casillas és Sergio Ramos odamentek hozzá gratulálni.

– Jelenleg a Juventusban futballozom, ma este is csak a munkámat végeztem. Kissé keserű érzés, jobb lett volna más csapat ellen betalálni az elődöntőben. Köszönöm a madridi szurkolóknak azt a szeretetet, amelyet korábban kaptam tőlük, mindig is nagyon jók voltak hozzám. Nagyon kellemetlen érzés ez, de ilyen az élet és ilyen a futball. Sergio Ramos és Iker Casillas a meccs után gratulált nekem, minden jót kívántak, ami nagyon jól esett, ilyenek az igazi barátok. Nagy elégedettséggel tölt el, hogy a döntőbe jutottunk, ám nem akarunk itt megállni, történelmet akarunk írni. Nagyszerű csapat a Barcelona, de nekünk is remek csapatunk van – mondta Morata.

Ami az Európa Liga-elődöntő visszavágóit illeti: a Fiorentina trénere, Vincenzo Montella a 3-0-ra elvesztett első meccs ellenére optimistán nyilatkozott, és elmondta: fontos, hogy végig megmaradjon a hite a csapatnak.

– A Sevilla nagyszerű csapat, de ennyivel nem jobb, mint mi. Meg kell találnunk az ilyenkor szükséges cinizmust, és kis szerencsével akár hosszabbításra is menthetjük a találkozót. Védekezésre kell kényszeríteni őket, miközben nekünk minden poszton kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtanunk. A fejemben már összeállt a lehetséges taktika. Fontos, hogy a találkozó végéig megmaradjon a hitünk. Tudunk nyerni akár öt-nullra is. Végül is miért ne? Tegnap Salahnak volt egy kisebb problémája, ezért majd meglátjuk, tudja-e vállalni a játékot – mondta Vincenzo Montella.

A nápolyiak vezetőedzője, Rafa Benítez szerint nem csak a csapatnak, de a városnak is fontos, hogy döntőbe jussanak.

– Huszonhat éve játszhatott legutóbb európai kupadöntőt a Napoli, tehát történelmi pillanat előtt állunk. Fontos, hogy elejétől a végégig összpontosítsunk. Ez nem csak a csapatnak, hanem az egész városnak nagyon fontos. Tudjuk, hogy az ellenfél és az éghajlat is nehézséget fog okozni, de állunk elébe. A Dnipro szervezetten védekező csapat, ezért meg kell próbálni felbontani a hátsó alakzatukat. Nyugodtan és magabiztosan kell játszanunk, de törekednünk kell a gólra – mondta Rafael Benítez.

Fiorentina (olasz) – Sevilla (spanyol)

A firenzeiek komoly bajba sodorták magukat azzal, hogy Spanyolországban 3-0-s vereséget szenvedtek. Az olaszoknak tehát mindenképpen támadniuk kell, ha tovább akarnak jutni. Persze nem lesz könnyű dolgok, mivel ellenfelük remekül fogta meg a gyors játékosaikat, és helyzetkihasználásban is hatékony voltak. Vincenzo Montella legénysége jó formában van, ami a Serie A-t illeti, és már az ötödik helyen áll a tabellán, ami azt jelenti, hogy jövőre is résztvevője lehet a sorozatnak. A spanyoloknak az eredmény megtartása lesz a fő céljuk, talán az sem kizárt, hogy tartalékosan állnak majd fel, hiszen a bajnokságban még megcsíphetik a negyedik helyet, ami Bajnokok Ligája-selejtezőt ér. Érdekes, hogy a Real Madridnak már nem, de a Sevillának még sikerülhet a címvédés. Nem kizárt, hogy mindkét európai kupasorozatban spanyol–olasz döntő legyen.

Dnipro (ukrán) – Napoli (olasz)

Az ukránok hatalmas meglepetésre jutottak el ilyen messzire a második számú európai kupasorozatban. Ennek ellenére nem érdemtelenül vannak itt, és ezt azzal is bizonyították, hogy 1-1-et játszottak Nápolyban. Ezzel pedig előnyösebb helyzetből várhatják a folytatást. Az olaszoknak sok múlik ezen a sorozaton, mivel az idei szezonjuk megint nem sikerült valami fényesen. A Serie A-ban nagy szerencse kell hozzá, hogy odaérjenek a Bajnokok Ligáját érő helyek egyikére. Ha nem sikerül, és az EL-ben sem érnek el komolyabb sikert, az könnyen Rafael Benítez állásába kerülhet. A Dniprónak figyelnie kell Gonzalo Higuainra, aki a nápolyi gólok nagy részét szerzi. Az előző találkozón az olaszoknak csak a pontossággal volt problémájuk, mivel húsz kapura lövési kísérletből hét találta el a kaput. Az ukránok szinte nem is támadtak, csak azt az egy helyzetüket használták ki, ami a visszavágón sokat érhet.

Olvasói sztorik