Nemzetközi foci

Pintér Ádám csapata kiesett

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményét összegeztük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Pintér Ádám csapata, a Levadiakosz 2-0-ra győzött az Ergotelisz ellen a görög élvonal 34. (utolsó) fordulójában, ám ennek ellenére búcsúzni kényszerült. Honfitársunk nem szerepelt a keretben. Megyeri Balázst sem nevezték a bajnoki aranyérmes Olimpiakosz meccsére: 1-1-et játszottak a Plataniasz vendégeként.

A Strömsgodset 5-3-ra győzött a Bodö/Glimt otthonában a norvég első osztály hetedik fordulójában. Kovács Péter a 75. percben, csereként lépett pályára a vendégeknél, és az ötödik találat előtt ő adta a gólpasszt.

Minden jó, ha a vége jó: 13 nyeretlen meccs után az olasz harmadosztály (Lega Pro) A-csoportjának utolsó (38.) fordulójában ismét győzni tudott Novothny Soma csapata, az FC Südtirol, amely 3-1-es sikerrel távozott az Arezzo otthonában. A fiatal magyar csatár a 64. percben, csereként lépett pályára, és két ígéretes helyzetet is kihagyott.

Az orosz élvonal 27. körében Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva gól nélküli meccset játszott a szintén fővárosi, nem mellesleg sereghajtó Torpedo ellen. A magyar válogatott csapatkapitánya végigjátszotta a találkozót.

A holland élvonal 33. körében Babos Gábor csapata, a NAC Breda 3-2-re kikapott az AZ Alkmaar otthonában. A rutinos magyar kapus a kispadról nézte végig a találkozót. Együttese osztályozóra kényszerül a bennmaradásért.

A német másodosztály 32. fordulójában a sérült Korcsmár Zsolt együttese, a teljes második félidőt emberhátrányban töltő Greuther Fürth 3-0-ra kikapott a Heidenheim otthonában.

A kínai élvonal kilencedik fordulójában Huszti Szabolcs és Elek Ákos csapata, a Csangcsun Jataj a Beijing Guoant fogadta. A találkozót az előkelőbb pozícióban lévő vendégek nyerték 2-1-re. A hazaiaknál Huszti a keretben sem volt, Elek Ákos kezdőként 81 percet kapott, és ő adta a gólpasszt.

Tizedik mérkőzését játszotta az észak-amerikai profiliga (MLS) alapszakaszában Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas City, amely 1-1-re végzett a DC United otthonában. Honfitársunk a 71. percben, csereként lépett pályára.

Olvasói sztorik