Nemzetközi foci bajnokok ligája

Puzsér érezte a Spiritót Torinóban

A Juventus nagy rajongója Real Madrid-drukkerek mellett ülve szurkolt a zebráknak az elődöntőben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Puzsér Róbert köztudottan hatalmas Juventus-drukker, aki már a monacói BL-negyeddöntő visszavágójára is elkísérte csapatát. A Real Madrid ellen pedig ott volt a torinói stadionban, hogy átélje a fantasztikus győzelmet. Az ismert kritikus az olasz futball híveként is örült kedvencei győzelmének.

– Nagyon nagy élmény volt. Úgy gondolom, nem is az év, hanem az évtized meccse volt ez a Juventus számára. Az egész olasz futballt visszarakja a térképre ez a meccs. A negyedik BL-hely elvesztése után kialakult egy olyan vélemény, hogy az olasz futball nem tartozik a világ élvonalába. De ez az év ezt cáfolja, hiszen az Európa Liga legjobb négy csapata között két olasz is van. Jó esélyt látok arra, hogy néhány éven belül Olaszország visszaszerzi a negyedik BL-helyet, csak már nem a németektől, hanem az angoloktól – mondta Puzsér Róbert a Rangadó.hu megkeresésére.

A Juventus-stadionban a telt házas szurkolótábor előtt nem lehetett rosszul játszani, véli Puzsér, pedig mindenki tisztában volt vele, hogy a párharc esélyese a Real Madrid.

– Érezni lehet, micsoda hatalmas erőt ad, amikor negyvenezer ember ugyanazt akarja, amit te. Persze, mindenki fél, amikor meglátja Ronaldót, James Rodriguezt, Bale-t meg Kroost. Négy olyan játékost, akik külön-külön is világklasszisok, akik köré egy csapat épült az előző klubjukban… Amikor ők labdához érnek, és ahogyan a labdához érnek, mindenkibe belefagy a szar. Lehetett érezni a rohadt nagy félelmet. Viszont az a negyvenezer ember, aki ott volt, ezen át tudta segíteni a játékosokat.

– Közvetlenül a Real Madrid-szurkolók szektora mellől néztem a meccset, a plexi mellett ültem. Utána ment a sálak cseréje, egymás kölcsönös megtapsolása, a barátkozás. Csalódottnak láttam őket, persze, de még így is a Real a párharc esélyese. Igaz, hogy nem játszott jól, de az első félidőben volt húsz perc a Juve gólja után, amikor nagyon kemény volt a nyomás a Real Madrid részéről. Igaz, azt is láthattuk, hogy a Juventus tudatosan visszaállt. Azt a tempót, ahogyan nekiestek az elején a Realnak – amivel Ancelottit is meglepték –, nem lehet egy meccsen keresztül bírni. És nyilván nem az volt a cél, hogy hatvan perc után megbénuljanak a fáradtságtól. A második félidőben egyértelműen dominált a Juventus. A visszavágón is annak kell lennie a célnak, hogy gólt lőjünk – összegzi a történteket Puzsér, a visszavágó előtt pedig visszafogottan optimista.

– Allegri nagyon olaszos tiki-takát játszat, sok passzol, rengeteg futással, az első gól előtti huszonkilenc passz magáért beszél, a világon bármelyik csapat megirigyelhetné. És a visszavágó nagy kihívás lesz a Realnak, tudjuk, mit mondott Jürgen Klopp a dortmundi meccsünk előtt: a futball legnagyobb feladványa úgy játszani visszavágót egy olasz csapattal, hogy annak jó az iksz. Most ez a helyzet. Nyilván a legnagyobb veszély, hogy Bale és Ronaldo elég területet kap – ezt az első meccsen tökéletesen sikerült megakadályozni.

A magyar kritikus a híres Juventus-szellemiséget szereti átélni a meccseken, ebben most nem volt hiba – és abban is „asszimilálódik” az olasz felfogáshoz, hogy szívesen foglalkozik a játékvezetéssel…

– A „Spirito Juvét” száz százalékig lehetett érezni, nagyon megvolt, végig jelen volt. Elképesztő futómennyiséget láthattunk. Lichtsteiner, Vidal, Pirlo és Marchisio felszántotta a pályát. Viszont amiről beszélni kell, az a bíró tevékenysége. Úgy érzem, a szándék megvan, hogy a nagyobb sztárokból álló csapatot juttassák a döntőbe, mert az nagyobb nézettséget jelent. Az pedig pénz az UEFA-nak. Reklamálásért adott sárgát a játékvezető Vidalnak, aki egy olyan sárga lapot reklamált, amit aztán tényleg kiosztott a bíró. Besárgult a két belső védőnk és Vidal, miközben egy piros lappal adósa maradt a Real Madridnak a játékvezető. Óriási kockázat a Juvénak az említett hármas sárga lapja. Viszont ami a Juventus mellett szól, hogy gyakorlatilag már nincs bajnokija, a hétvégén C-csapatot küld fel Allegri, miközben a Real élet-halál meccset vív a Valenciával.

A párharc kimenetele egyelőre bizonytalan, csak az biztos, hogy Puzséron nem múlik a 2010 óta első olasz érdekeltségű BL-döntő: ő Madridba is elkíséri a Juventust.

– Ott leszek a visszavágón, a Juventus-szektorban fogok szurkolni a Bernabéuban. Nagyon örülök, hogy lesz még tétje a visszavágónak, kicsit féltem, hogy egy hazai vereség után kell kimennem Madridba, de szebben alakult az első meccs, mint reméltük. Nagyon komoly esélye van a Juvénak, a statisztika alapján ötvenegy százalék a sansz a kettő-egyes első meccsek után – bizakodik Puzsér Róbert.

Olvasói sztorik