Nemzetközi foci bajnokok ligája

Allegri: Megérdemelten nyertünk

Carlo Ancelotti beismerte, hogy nem voltak elég hatékonyak, de úgy érzi, szerencséjük sem volt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Mint ismert, a Bajnokok Ligája keddi játéknapján a Juventus 2-1-re legyőzte a Real Madridot a torinói elődöntőben. Az olaszok a játék képe alapján megérdemelt győzelemről beszélnek, a madridiak szerint a szerencsével is hadilábon álltak, és már a visszavágóra koncentrálnak.

Massimiliano Allegri elégedett volt csapata teljesítményével, azonban maradt benne egy kis hiányérzet.

– Nagyon boldog vagyok amiatt, amit a fiúk csináltak. Ez egy igazi jutalom, amit megérdemeltek, mivel nem könnyű eljutni a Bajnokok Ligája elődöntőjéig, és még különlegesebb a Real Madrid ellen játszani. Nagyszerű iramban futballoztunk, a Realnak nagyon keveset engedtünk, de az első félidőben játszhattunk volna még gyorsabb ritmusban is. Nagyobb is lehetett volna az előnyünk a visszavágóra, ezért nagy kár, hogy Llorente lehetősége kimaradt, de a mérkőzést megelőzően boldog lettem volna egy sikerrel, úgyhogy le a kalappal a játékosok előtt – nyilatkozta az olasz csapat vezetőedzője.

Patrice Evra a mérkőzés után a büntetőből eredményes Carlos Tevezt éltette.

– Tevez olyan, mint én, United-vér van benne. Ő egy igazi bajnok és profi, aki keményen dolgozik. Jól szerepeltünk az elődöntő első mérkőzésén, mostantól arra lesz szükségünk, hogy készen álljunk a második felvonásra.

https://www.youtube.com/watch?v=cnowUDOmoi4

A Juventus rutinos vezére, Andrea Pirlo is nyilatkozott a lefújás után.

– Ezen a meccsen üzenetet küldtünk, mindenkivel tudattuk, hogy akarjuk a döntőt, és Madridban is a végsőkig küzdeni fogunk érte. Ez csak az első meccs volt, lesz még egy, ugyanerre a hitre és precizitásra lesz szükségünk. Azzal a meggyőződéssel kell pályára lépnünk Madridban, hogy továbbjuthatunk. Nem először zúg a fejemben, hogy „megyünk Berlinbe”, a kétezer-hatos világbajnokságon is ez volt a célunk, és sikerült is elérni. Bízom benne, hogy a sors megismétli önmagát.

A spanyolok vezetőedzője úgy érzi, csapatának nem volt szerencséje.

– Az igaz, hogy jobban is játszhattunk volna – nyilatkozta Carlo Ancelotti, a Real Madrid olasz szakvezetője. – Nem mindig voltunk eléggé hatékonyak, de megpróbáltuk irányítani a játékot. Egy kicsit pechesek is voltunk a Juventus második góljánál, de örülünk a kettő-egynek, mert magabiztosak vagyunk, és meg tudjuk fordítani ezt a párharcot. Ez nem egy jó eredmény, de nem is annyira rossz.

A csereként lehetőségek kapó James Rodriguez már a jövő heti visszavágóra koncentrál.

– Meg kell maradnia a hitünknek. Tudjuk, hogy a visszavágót a mi stadionunkban, a mi szurkolóink előtt játsszuk. Szükségünk lesz a Bernabéu támogatására, hogy nyerni tudjunk. Ezen a győzelmen keresztül vezet az út a döntőbe. Láthattuk, hogy a Juventusnak egy kis szerencséje is volt. Ezt az estét el kell felejtenünk és a jövő hét szerdára kell összpontosítanunk. A torinóiak be fognak állni védekezni, de mi leszünk hazai pályán, nekünk kell majd támadnunk – mondta a kolumbiai klasszis.

Olvasói sztorik