Nemzetközi foci

VIDEÓ: Dzsudzsák-gólpassz, Elek-gól

Bajner Bálint csapata az utolsó percekben esett ki; Elek Ákos pontot érő gólt szerzett Kínában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva a 69. percben még 1-0-s hátrányban volt a Kubany Krasznodar otthonában az orosz élvonal 26. fordulójában. Innen azonban fordított a magyar szélsőt a második félidőben soraiban tudó együttes – a 69. percben Dzsudzsák adta a gólpasszt Douglasnak –, és végül 2-1-re nyert. A Dinamo így tovább üldözi a második helyezett, BL-szereplést érő pozícióban álló, de egy meccsel kevesebbet játszó FK Krasznodart – hátránya négy pont.

https://www.youtube.com/watch?v=ra0A4FigUeE

A német Bundesliga 31. fordulójában Stieber Zoltán együttese, a kiesés ellen küzdő Hamburger SV 2-1-re győzött a Mainz otthonában. Honfitársunk a 77. percben, csereként lépett pályára.

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC 2-1-es vereséget szenvedett a német élvonalban. A berliniek az esélyesebb Mönchengladbach ellen maradtak alul hazai pályán a 85. percben kapott gól miatt, így immár négy meccse nem tudtak nyerni a bajnokságban.

Az utolsó pillanatokban kapott gólokkal esett ki az angol harmadosztályból (League 1) a Bajner Bálintot is soraiban tudó, Ricardo Moniz vezette Notts County. A magyar támadó végigjátszotta a meccset, amelyen együttese a 88. percig 1-0-ra vezetett – így bennmaradást érő helyen állt – a Gillingham otthonában, de végül 3-1-re kikapott, így 21. helyezettként búcsúzott a harmadik vonaltól.

A Kalmár Zsoltot a kispadra nevező RB Leipzig 1-0-s vereséget szenvedett a St. Pauli otthonában a német másodosztály 31. fordulójában. Kalmár a 66. percben jutott szóhoz. Korcsmár Zsolt csapata, a Greuther Fürth 3-0-s győzelmet aratott a Fortuna Düsseldorf ellen. A magyar játékos sérült, csakúgy, mint Simon Krisztián; utóbbi együttese, az 1860 München odahaza 3-0-s vereségbe szaladt bele az Union Berlin ellen, így visszacsúszott a kiesést jelentő 17. pozícióba. A Fürth-nek jól jött a siker: három ponttal kerüli el a kiesőzónát, a Leipzig pedig a hatodik helyre esett vissza.

Huszti Szabolcs és Elek Ákos csapata, a Csangcsun Jataj 1-1-et játszott a Tianzsin Teda vendégeként a kínai élvonal nyolcadik fordulójában. A Jataj a 87. percig hátrányban volt, de ekkor Elek Ákos bevette az ellenfél kapuját, ezzel pontot mentett csapatának. Huszti kezdő volt, de a szünetben lecserélték, míg Elek az 54. percben jutott szóhoz csereként.

Gruborovics Tamás gólja nyitotta a KooTeePee bajnokiját a Vaasa ellen a finn élvonal ötödik fordulójában. A támadó csapata 3-2-re nyert, így megszerezte első győzelmét a bajnokságban. Gruborovics a hetvenedik percig volt a pályán, majd lecserélték.

Nagy Olivér a kispadról nézte végig csapata, a Ceahlaul Piatra Neamt bajnokiját a román élvonal harmincadik fordulójában. Együttese hazai pályán 3-1-re kapott ki az Astra Giurgiutól, így már csak utolsó előtti a tabellán.

A svájci élvonal 31. körében Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion a St. Gallen otthonában lépett pályára. Az együttes a válogatott védő nélkül nyert 1-0-ra.

A cseh élvonal 26. fordulójában 2-0-s sikert aratott Tamás Krisztián csapata, a Slavia Praha. A magyar védőt végig a soraiban tudó együttes a Ceské Budejovicét győzte le. Balázs Benjámin klubja, az FK Teplice a 94. percben, emberhátrányban mentette meg az egyik pontot a Jablonec elleni, hazai bajnokin. A magyar játékos a kispadról nézte végig az 1-1-re végződő találkozót.

Pintér Ádám csapata, a Levadiakosz 1-0-ra kikapott a PAOK vendégeként a görög élvonal 33. fordulójában, míg Megyeri Balázs együttese, a bajnok Olimpiakosz 5-0-ra verte a Kallonit. Egyik magyar sem kapott helyet a keretekben.

Olvasói sztorik