Nemzetközi foci

Négy cserét akarnak a játékosok

A FIFPro támogatja a negyedik cserelehetőség bevezetését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A futballistákat képviselő érdekvédelmi szervezet, a FIFPro támogatja a negyedik cserelehetőség bevezetését, amelyet a labdarúgás szabályalkotó testülete, az IFAB februárban elvetett.

A FIFPro keddi közlése szerint a játékosok 84 százaléka támogatja, hogy a kétszer 15 perces hosszabbítások esetén, vagy akár a rendes, kilencvenperces játékidő során is lehetőség legyen a negyedik cserére.

A 27 országban megkérdezett 244 labdarúgó közül 119 szeretné, ha a hosszabbításokban lenne lehetséges az újabb csere, míg további 86-an azt szeretnék, ha már a rendes játékidőben is rendelkezésre állna a az edzők számára a változtatási lehetőség, azaz mindössze 39 futballista vélekedett úgy, hogy ne változtassanak a jelenlegi szabályokon.

A tervezetet többek között olyan neves szakemberek támogatják, mint a világbajnok német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw. Ennek ellenére az IFAB február végi ülésén leszavazta.

Az 1886-ban alapított, nyolcfős IFAB tagságának felét 1913 óta a FIFA adja, a másik négy szakértő pedig Angliát, Skóciát, Észak-Írországot és Walest képviseli. A szabályok megváltoztatásához a voksok 75 százaléka szükséges.

Olvasói sztorik