Nemzetközi foci

Kovács Péter gólt szerzett

Huszti Szabolcs szabadrúgásból és ziccerből is eredményes volt a kínai élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A kínai élvonal hatodik fordulójában a Csangcsun Jataj a Sanghaj Sencsin együtteséhez látogatott. Az összecsapás előtt egyik csapatnak sem volt győzelme, de ez a találkozó után megváltozott, mivel a vendégek 4-1-re nyertek. Huszti Szabolcs kezdőként kapott lehetőséget, végig a pályán volt, amit meg is hálált, hiszen két gólt szerzett, Elek Ákos pedig a cserepadról nézte végig a találkozót.

Az osztrák első osztály 29. fordulójában Gulácsi Péter végigvédte a címvédő Red Bull Salzburg 6-0-ra megnyert hazai meccsét a Wiener Neustadt ellen.

A KRC Genk kapusa, Köteles László négy gólt kapott, de kivédett egy büntetőt a Mechelen otthonában 4-0-ra elvesztett találkozón, a belga élvonal Európa Liga-rájátszásának harmadik körében.

A címvédő VfL Wolfsburg hazai pályán 2-0-ra kikapott a francia Paris Saint-Germain ellen a női Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén. A németeknél Jakabfi Zsanettet nem nevezték a keretbe.

A norvég élvonal harmadik fordulójában megszerezte idénybeli első gólját a Strömsgodset csatára, Kovács Péter, aki a 72. percben lépett pályára a Rosenborg otthonában, és hét perccel később már be is talált, ezzel kialakította az 1-1-es végeredményt.

Vanczák Vilmos együttese, az FC Sion hazai pályán 1-0-ra kikapott az FC Baseltől a svájci élvonal 28. fordulójában. A rutinos magyar védőt a 93. percben cserélte be az edzője.

Vida Krisztofer kezdő volt a De Graafschap együttesében, amely hazai pályán 2-0-ra győzött a Den Bosch ellen a holland másodosztály 35. fordulójában. A magyar fiatalt a 65. percben lecserélték.

A cseh élvonal 24. körében Tamás Krisztián csapata, a Slavia Praha 2-1-re elvesztette odahaza a Jihlava elleni találkozót. Honfitársunk végig a pályán volt.

Az angol másodosztály (Championship) 44. fordulójában Király Gábor klubja, a Fulham 1-0-ra nyert a Blackpool vendégeként; a rutinos magyar kapus a kispadról nézte végig a találkozót. Tőzsér Dániel csapata, a Watford házigazdaként 1-0-ra nyert a Birmingham ellen; honfitársunk a 85. percben, csereként állt be. Bogdán Ádám végigvédte a Bolton Wanderers meccsét; csapata 2-2-t játszott a Brentford otthonában.

Az angol harmadosztály (League One) 44. fordulójában Bajner Bálint együttese, a bennmaradásért küzdő Notts County 2-0-ra kikapott a Crawley Town vendégeként. A magyar csatárt a 32. percben, csereként küldte be Ricardo Moniz menedzser.

A német Bundesliga 29. körében Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha BSC házigazdaként gól nélküli meccset játszott az 1. FC Köln ellen. Szalai Ádám együttese, a Hoffenheim hazai pályán 2-0-ra kikapott a Bayern Münchentől. A magyar csatárt a 69. percben, csereként küldték pályára.

A ciprusi bajnokság felsőházi rájátszásának ötödik fordulójában Leandro de Almeida együttese, az Omonia Nicosia hazai környezetben 1-0-ra nyert az Apollon Limasszol ellen. A magyar válogatott rutinos játékosa végigjátszotta a meccset.

A román élvonal 27. fordulójában Nagy Olivér együttese, a Ceahlaul Piatra Neamt 2-0-s vereséget szenvedett a Botosani otthonában; honfitársunkat nem nevezték a vendégek keretébe.

A német másodosztály 29. fordulójában Simon Krisztián csapata, az 1860 München házigazdaként 2-1-re nyert a VfL Bochum ellen. Sérült honfitársunk nem szerepelt a bajorok keretében, és ebben az idényben már sem is fog.

Olvasói sztorik