Nemzetközi foci

Jakabfi csapata BL-elődöntőt játszik

A VfL Wolfsburg női együttese a PSG-t fogadja; magyar rangadót rendeznek a görög bajnokságban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Hatpontos meccset játszanak Guzmicsék

A lengyel élvonal 28. fordulójában Guzmics Richárd csapata, a Wisla Kraków a közvetlen rivális, egyetlen ponttal kevesebbet gyűjtő Podbeskidziet fogadja. A Wisla az ötödik a tabellán, a rivális pedig a hetedik.

Bőle Lukács együttese, a CSMS Iasi az FC Brasovot látja vendégül a román élvonal 27. fordulójában.

Futács Márkó csapata, a Mersin Idman Yurdu csütörtökön kupameccset vívott a Fenerbahce ellen – a támadó szerezte az együttes szépítő találatát –, így a török bajnokság 28. fordulójának pénteki játéknapjára kiírt Sivasspor elleni mérkőzését később játssza le.

Szombat – BL-elődöntőt játszik Jakabfi csapata

Az angol másodosztály (Championship) 44. fordulójában Tőzsér Dániel együttese, a harmadik helyezett Watford a Birmingham City elleni hazai találkozóra készül. A Király Gábort is soraiban tudó Fulham a Blackpool vendége lesz, míg Bogdán Ádám a Brentford otthonában védheti a Bolton Wanderers kapuját. A harmadosztályban Bajner Bálint juthat ismét szóhoz: a kiesés ellen harcoló Notts County támadója a Crawley Town otthonában bizonyíthat csapatában.

Az osztrák első osztály címvédője, a Gulácsi Pétert is foglalkoztató Red Bull Salzburg az elmúlt négy meccsét elveszítő Wiener Neustadtot fogadja a 29. fordulóban.

A belga bajnokság Európa Liga-csoportjában Köteles László két forduló után hibátlan együttese, a KRC Genk a szintén két győzelemmel kezdő KV Mechelen vendége lesz.

A Leandro de Almeidát is soraiban tudó Omonia Nicosia a listavezető Apollónt fogadja a ciprusi bajnokság rájátszásának ötödik fordulójában.

Tamás Krisztián csapata, a cseh élvonalban immár hat meccse nyeretlen Slavia Praha a Jihlava elleni hazai találkozón törheti meg rossz sorozatát a 24. fordulóban.

Jakabfi Zsanett együttese, a címvédő német VfL Wolfsburg a francia Paris Saint-Germaint fogadja a női Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Gángó András csapata, az NSÍ Runavik az Argir ellen játszik hazai pályán a feröeri élvonal hetedik fordulójában.

A holland másodosztályban zsinórban három meccset elveszítő, Vida Krisztofert is soraiban tudó De Graafschap az öt mérkőzés óta nyeretlen Den Boscht látja vendégül a 35. fordulóban.

A kínai élvonal idei kiírását három döntetlennel és egy vereséggel kezdte Huszti Szabolcs és Elek Ákos csapata, a Csangcsun Jataj. Az együttes a hatodik fordulóban az öt vereséggel kezdő Sanghaj Sencsin vendége lesz.

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC az 1.FC Kölnt fogadja a német Bundesliga 29. fordulójában. Két közvetlen rivális találkozik: a berliniek és a vendégek is 33 pontot gyűjtöttek idáig. Szalai Ádám csapatára, a Hoffenheimre igencsak nehéz mérkőzés vár: hazai pályán a hét közben a Bajnokok Ligájában vereséget szenvedő Bayern Münchennel találkozik. A másodosztályban az 1860 München a VfL Bochumot fogadja – ahogy arról korábban beszámoltunk, a súlyos sérülést szenvedő Simon Krisztián nélkül. Szalaiék meccsét az Eurosport2 élőben közvetíti 15 óra 15 perces kezdéssel.

A norvég élvonal harmadik fordulójában a még nyeretlen, Kovács Pétert is foglalkoztató Strömsgodset a két sikerrel kezdő Rosenborg vendége lesz.

Nagy Olivér csapata, a román első osztályú Ceahlaul Piatra Neamt az FC Botosani otthonában folytathatja kiesés elleni harcát a 27. fordulóban.

A sérülése után lábadozó Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion a listavezető FC Baselt fogadja a svájci élvonal 28. fordulójában.

Vasárnap – Magyarok találkoznak a görög élvonalban

Az osztrák élvonal 29. fordulójának vasárnapi játéknapján Simon Attila csapata, a Wolfsberger AC az Austria Wien vendége lesz.

A feröeri élvonal hetedik fordulójában Turi Géza együttese, a Víkingur Göta a TB Tvoroyri otthonában lép pályára.

A finn bajnokság második fordulójában Gruborovics Tamás csapata, az FC KooTeePee a Kuopio PS-t látja vendégül.

A görög bajnokságban magyar rangadót rendeznek a 31. fordulóban. A címvédő, Megyeri Balázst is soraiban tudó Olimpiakosz a Pintér Ádámot is foglalkoztató Levadiakoszt fogadja.

Nem vár könnyű feladat Babos Gábor csapatára, a holland NAC Bredára: a kiesés ellen harcoló együttes a 31. fordulóban a második helyezett Ajax Amsterdam otthonába látogat. A mérkőzés a Sport2 csatornán 14 óra 30-as kezdéssel élőben követhető.

Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid csapata, a lengyel élvonal második helyét elfoglaló Lech Poznan a négy találkozó óta nyeretlen Leczna vendége lesz a 28. fordulóban.

A máltai élvonal második szakaszában Kecskés Zsolt csapata, a nyolc találkozó óta nyeretlen Pieta Hotspurs a Naxxar Lions elleni hazai mérkőzésre készül.

Stieber Zoltán csapata, a német első osztályban sereghajtó Hamburger SV a szintén gyengébb formában lévő Werder Bremen vendége lesz. A másodosztály 29. fordulójában a szintén kiesés ellen harcoló, Korcsmár Zsoltot is soraiban tudó Greuther Fürth az Union Berlint látja vendégül. A Hamburg mérkőzését az Eurosport2 15 óra 30 perces kezdéssel élőben közvetíti.

Novothny Soma csapata is keresi jobb formáját az olasz harmadosztály A-csoportjában. Az FC Südtirol kereken tíz meccs óta nem tudott nyerni – a 35. fordulóban a Mantova ellen szakíthatja meg ezt a sorozatot.

Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva a többi között a magyar szélső remek formájának is köszönhetően újra a dobogós helyeket ostromolja az orosz élvonalban. A 24. fordulóban a Dinamo a Tyerek Groznij ellen növelheti pontjainak számát.

A román élvonal 27. fordulójában Kovács Zoltán csapata, a Dinamo Bucuresti a CSU Craiova otthonába látogat.

Vadócz Krisztián együttese, a svájci Grasshoppers a Luzern vendége lesz az élvonal 28. fordulójában. A magyar középpályás csapata már hat meccs óta nem talált legyőzőre a bajnokságban.

Magyar idő szerint hajnali fél ötkor lép pályára a Németh Krisztiánt is soraiban tudó Sporting Kansas City a Los Angeles Galaxy vendégeként az észak-amerikai profi bajnokság (MLS) alapszakaszában.

Hétfő – Futácsék meccset pótolnak

A cseh élvonal 24. fordulójában a listavezető Viktoria Plzent látja vendégül Balázs Benjámin csapata, az ötödik helyezett FK Teplice.

Kalmár Zsolt együttese, a német másodosztályú RB Leipzig a második helyen álló Kaiserslautern vendége lesz a 29. forduló zárómeccsén.

A török élvonal 27. fordulójából pótolja mérkőzését Futács Márkó klubja, a Mersin Idman Yurdu; az ellenfél a három ponttal kevesebbet gyűjtő Akhisar Belediye lesz.

Olvasói sztorik