Nemzetközi foci

VIDEÓ: Dzsudzsák két gólpasszt adott

Lovrencsics egy, a bangladesi magyar légió három gólt lőtt; Gulácsiék 3-0-ról buktak pontokat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Hatodik mérkőzését játszotta az észak-amerikai profiliga (MLS) alapszakaszában Németh Krisztián együttese, a Sporting Kansas City. A Real Salt Lake elleni hazai találkozón nem született gól, honfitársunk kezdőként végig a pályán volt. Az alábbi videóból kiderül, hogy az SKC játékosai közül ő állt a legközelebb a gólszerzéshez, de kapáslövése a kapufán csattant.

A kínai Csangcsun Jataj is döntetlent játszott a bajnokság ötödik fordulójában, így továbbra is nyeretlen. Huszti Szabolcs és Elek Ákos csapata a Zsiangsu Sainty elleni hazai bajnokin végzett 2-2-re. Huszti végigjátszotta a meccset, egy sárga lapot is begyűjtött, míg Elek a kispadról nézte végig a találkozót.

Kalmár Zsolt a kispadról nézte végig, ahogy csapata, az RB Leipzig 2-1-es győzelmet arat a VfL Bochum otthonában a német másodosztály 28. fordulójában. A lipcseiek az utolsó negyedórában már emberelőnyben játszhattak egy hazai piros lapot követően. Kalmárék megerősítették hatodik helyüket a tabellán.

A svájci élvonal 27. fordulójában Vadócz Krisztián csapata, a Grasshoppers 1-1-et játszott a liechtensteini Vaduz ellen. A magyar középpályás kezdő volt, a 64. percben cserélték le. Az FC Sion védője, a sérülés után lábadozó Vanczák Vilmos kihagyta az Aarau elleni bajnokit – együttese 1-0-ra nyert.

A holland másodosztály 34. körében Vida Krisztofer együttese, a De Graafschap 2-0-ra kikapott a NEC Nijmegen otthonában. A magyar fiatalt nem nevezték a találkozóra.

Hiába került emberelőnybe a meccs hajrájában Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim az 1.FC Köln elleni bajnokin, egy gólt megőrzött előnyéből a hazai csapat, így 3-2-re nyert. A Hoffenheim 2-0-s hátránynál tizenegyeshez jutott, és kiállították a hazaiak szabálytalankodó védőjét. A büntetőt belőtte Polanski, de a Köln tíz emberrel is válaszolni tudott, így Modeste találata már csak a szépítésre volt elég (3-2). Szalai csereként a 62. percben jutott szóhoz a mérkőzésen – csapata 28 fordulót követően továbbra is hetedik helyen áll a német bajnokságban.

A finn élvonal első fordulójában Gruborovics Tamás régi-új együttese, a KTP 1-1-et játszott a Lahti vendégeként. A finn-magyar játékos kezdő volt, majd a 74. percben lecserélték.

Az orosz első osztály 23. fordulójában Dzsudzsák Balázs együttese, a Dinamo Moszkva 2-1-re nyert hazai pályán a Szaranszk ellen. A magyar válogatott csapatkapitánya kezdőként végig a pályán volt, és mindkét találat előtt ő adta a gólpasszt.

Két kiállítást és hat gólt hozott Gulácsi Péter együttese, a Red Bull Salzburg meccse az osztrák élvonal 28. fordulójában. A magyar kapussal felálló címvédő a 32. percben már 3-0-ra vezetett a Rapid Wien vendégeként, de a szünet előtt emberhátrányba került. A 69. percben már 3-2-t mutatott az eredményjelző, azonban a hajrában egy hazai játékost is kiállítottak. A Rapid nem adta fel, a 92. percben ismét bevette Gulácsi kapuját, így 3-3-as eredménnyel ért véget a mérkőzés.

Lovrencsics Gergő gólja egy pontot ért a lengyel Lech Poznannak a bajnokság 27. fordulójában. A magyar szélső az 58. percben volt eredményes, de erre válaszolt a korábban tizenegyest is hibázó vendég Korona Kielce, így 1-1-vel ért véget a meccs. Lovrencsics végig a pályán volt, Kádár Tamás viszont a kispadról nézte végig a meccset, míg Holman Dávid nem volt keretben.

https://www.youtube.com/watch?v=4IOhhqJuOmY

Kiválóan mutatkoztak be a bangladesi bajnokság magyar légiósai: Csorba Szabolcs és Demjén Gábor is eredményes volt az első fordulóban. Csapatuk, az Abahani Limited 2-2-vel kezdett a Rahmatganj ellen, néhány nappal ezelőtt. Csorbáék ezúttal is remekeltek: a második fordulóban három találat fűződött a két magyar nevéhez, ezzel nyert 4-0-ra az Abahani a Feni ellen. A magyar idő szerint vasárnap kora délután rendezett találkozón Demjén nyitotta a gólok sorát a 22. percben, majd nem sokkal később Csorba is betalált. A mérkőzés hajrájában utóbbi játékos újfent eredményes volt, míg a végeredményt nem sokkal a vége előtt állította be a hazai együttes.

Olvasói sztorik