Nemzetközi foci

Kemény Dénes figyelte Bogdánt

A vízilabda-sikeredző élőben látta a Bolton Wanderers kapusának Norwich elleni mérkőzését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Kétgólos vereséget szenvedett a Simon Krisztiánnal felálló 1860 München a német másodosztály 28. fordulójában. A magyar szélső végig a pályán volt a Braunschweig otthonában 2-0-ra elveszített találkozón. A Greuther Fürth Korcsmár Zsolt nélkül játszott 1-1-et az FSV Frankfurt vendégeként. A Fürth ezzel a 14. helyet foglalja el a tabellán, négy ponttal megelőzve az éppen nem kieső 1860-t.

Bőle Lukács csapatának sem termett sok babér a román élvonal 26. fordulójában: a CSMS Iasi 2-1-es vereséget szenvedett a Concordia otthonában. Bőle végig a pályán volt, egy sárga lap fűződött a nevéhez.

Bogdán Ádámmal a kapuban kapott ki a Bolton Wanderers a Norwich ellen. A magyar kapus csapata 2-1-re maradt alul az angol másodosztály 42. fordulójában. A találkozót a helyszínen tekintette meg a magyar vízilabda-válogatott korábbi sikerkapitánya, Kemény Dénes is, aki a mérkőzés után személyesen osztotta meg tapasztalatait a válogatott kapussal. Tőzsér Dániel ismét végigjátszotta a Watford bajnokiját, amely 2-0-ra nyert a Millwall ellen idegenben, így továbbra is harmadik a tabellán. A Bolton visszacsúszott a 17. pozícióba.

Bajner Bálint a kispadról nézte végig, ahogy csapata, a Notts County pontot szerez a Yeovil vendégeként. A találkozó 1-1-gyel zárult, a Notts maradt kiesőhelyen.

Hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott Kovács Péter csapata, a norvég Strömsgodset. A második fordulóban a Mjondalen volt az ellenfél – a hórihorgas magyar támadó a 71. percben lépett pályára csereként.

Kovács Zoltán nélkül nyerte meg városi rangadóját a bukaresti Dinamo a Rapid ellen a román élvonal 26. fordulójában. Az együttes 2-0-s sikerrel tartotta otthon a pontokat.

A német Bundesliga 28. fordulójában nem tudott meglepetést okozni a Hamburger SV: Stieber Zoltán csapata hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedett a jobb erőkből álló VfL Wolfsburgtól. A magyar támadó a kispadon kapott helyet, nem cserélték be. Csapata a Paderborn győzelme miatt visszaesett a kiesést jelentő 17. pozícióba.

Simon Attila együttese nyert az osztrák élvonalban: a magyar támadóját ezúttal is nélkülöző Wolfsberger AC 2-0-ra verte az Admira Wackert a 28. fordulóban.

Tamás Krisztián együttese elbukta a városi rangadót a Sparta Praha vendégeként. A Slavia 2-1-re maradt alul. A magyar védő végigjátszotta a cseh élvonal 23. fordulójában rendezett összecsapást.

Novothny Soma csapata sem szerzett pontot az olasz harmadosztály (Lega Pro) A-csoportjában. Az FC Südtirol a Pordenone otthonában kapott ki 2-0-ra a 34. fordulóban úgy, hogy a meccset kilenc emberrel fejezte be két kiállítást követően. Novothny a szünetben állt be.

A holland élvonal harmincadik fordulójában Babos Gábor együttese, a kiesés ellen küzdő NAC Breda hazai pályán 2-0-ra vezetett, de végül 2-2-t játszott a sereghajtó Dordrecht ellen. A rutinos magyar kapus a kispadról nézte végig a találkozót.

Köteles László végigvédte a KRC Genk meccsét a belga élvonal Európa Liga-rájátszásának második fordulójában. Csapata 2-0-ra győzött a Waasland-Beveren vendégeként.

Olvasói sztorik