Nemzetközi foci

Újabb fontos meccs vár Dárdai csapatára

A Hertha a pocsék formában lévő Hannover vendége lesz a német Bundesligában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Folytassa, Hertha!

Az angol másodosztály (Championship) 42. fordulójában Király Gábor csapata, a Fulham a kiesőjelölt Wigant fogadja.

Guzmics Richárd csapata, a lengyel élvonalbeli Wisla Kraków a két ponttal kevesebbet gyűjtő (36 pont), hetedik helyezett Górnik Zabrze ellen játszik rangadót a 27. fordulóban.

A máltai első osztályban szereplő, Kecskés Zsoltot is soraiban tudó Pieta Hotspurs a Mosta FC ellen játszik kiesési rangadót a 29. fordulóban.

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC a kiesés ellen menekülő Hannover otthonában folytathatja kiváló sorozatát. A berliniek a legutóbbi öt bajnokijukon nem kaptak ki, így 27 fordulót követően már a 11. helyen állnak a bajnokságban – a Hannover a tíz tavaszi meccséből egyet sem tudott megnyerni. A találkozót az Eurosport2 élőben közvetíti 20 óra 30 perctől.

Szombat – Kellenek a pontok Tőzsér csapatának

Az angol másodosztály 42. fordulójának szombati játéknapján a Bogdán Ádámot ismét a soraiban tudó Bolton Wanderers a Norwich ellen mérkőzik. Tőzsér Dániel csapata, a harmadik helyezett Watford a kiesőjelölt Millwall vendége lesz. A harmadosztályban Bajner Bálint juthat szóhoz: a kiesőhelyen álló Notts County a sereghajtó Yeovilhoz látogat.

Az osztrák élvonalban szereplő Wolfsberger AC a sereghajtó Admira Wackert látja vendégül a 28. fordulóban. Simon Attila együttese az ötödik helyről várja a folytatást – a magyar támadó legutóbb a tartalékcsapatban kapott szerepet, melynek színeiben gólt is lőtt.

Köteles László csapata győzelemmel kezdte a belga bajnokság Európa Liga-rájátszását. A második fordulóban az együttes a Waasland-Beveren vendége lesz.

A holland élvonal harmincadik fordulójában Babos Gábor csapata, a kiesés ellen harcoló NAC Breda a sereghajtó Dordrechtet fogadja.

Stieber Zoltán klubja, a német élvonalban a kiesés ellen harcoló Hamburger SV a második helyezett VfL Wolfsburg ellen mérkőzik hazai pályán. A másodosztályban Simon Krisztián javíthatja hétközi bakiját: a magyar szélső két társával együtt elkésett az 1860 München egyik edzéséről, ezért megbüntette az edzője – a kiesés elől menekülő együttes a Braunschweig vendége lesz a 28. fordulóban. Korcsmár Zsolt csapata, a szintén másodosztályú Greuther Fürth az FSV Frankfurthoz látogat.

A norvég élvonal második fordulójában Kovács Péter klubja, a Strömsgodset a Mjondalent fogadja.

Novothny Soma alakulata, az olasz harmadosztály A-csoportjában szereplő FC Südtirol a kiesőjelölt Pordenone vendége lesz.

A román élvonal 26. fordulójában Bőle Lukács csapata, a CSMS Iasi a Concordia ellen mérkőzik, míg a Kovács Zoltánt is foglalkoztató Dinamo Bucuresti a Rapid ellen játszik városi rangadót.

A török élvonalban rendkívüli szüntet rendeltek el, így Futács Márkó csapata, a Mersin Idman Yurdu később játssza le az Akhisar Belediye elleni bajnokiját.

Vasárnap – Vadócz, a magyar óriás

Az osztrák címvédő, Gulácsi Pétert is soraiban tudó Red Bull Salzburg a Rapid Wien vendége lesz a 28. fordulóban.

Gángó András csapata, az NSÍ Runavik a HB Tórshavnt fogadja, a Turi Gézát foglalkoztató Víkingur Göta pedig a Streymur otthonában lép pályára a feröeri élvonal hatodik fordulójában.

Megkezdődik a bajnokság Finnországban is: Gruborovics Tamás csapata, az FC KooTeePee a Lahti vendégeként nyitja az idényt.

Vida Krisztofer csapata, a holland másodosztályú De Graafschap a bajnoki éllovas NEC Nijmegen vendége lesz a 34. fordulóban.

Huszti Szabolcs és Elek Ákos együttese, a még nyeretlen Csangcsun Jataj a Zsiangsu Sainty ellen játszik odahaza a kínai élvonal ötödik fordulójában.

A lengyel bajnokság második helyén álló, Lovrencsics Gergőt, Kádár Tamást és Holman Dávidot is soraiban Lech Poznan a Korona Kielce ellen folytathatja jó szereplését a 27. fordulóban.

A német Bundesliga 28. fordulójában Szalai Ádám együttese, a Hoffenheim az 1.FC Köln otthonában lép pályára. A magyar támadó együttese a legutóbbi két fordulóban csak egy pontot gyűjtött. A másodosztályban Kalmár Zsolt juthat szóhoz: klubja, az RB Leipzig a VfL Bochum otthonába látogat.

Dzsudzsák Balázs győztes gólja törte meg a Dinamo Moszkva hatmeccses nyeretlenségét a hétközi bajnokin. A fővárosi együttes az orosz élvonal 23. fordulójában a Mordovia Szaranszk ellen folytathatja az élmezőnyhöz való felzárkózást.

A svájci élvonal 27. fordulójában a sérülése után lábadozó Vanczák Vilmos együttese, az FC Sion a sereghajtó Aarau vendége lesz. Vadócz Krisztiánt „óriásnak” nevezte egyik legutóbbi interjújában edzője. Pierluigi Tami szerint a magyar játékos érkezésével sikerült betömni a lyukat a Grasshoppers középpályáján – ezt igazolja, hogy a csapat a legutóbbi öt meccsén nem talált legyőzőre. A következő fordulóban Vadóczék a liechtensteini Vaduz ellen lépnek pályára.

Magyar idő szerint hajnali fél háromkor lép pályára Németh Krisztián csapata, az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS) szereplő Sporting Kansas City. Az együttes a Real Salt Lake csapata ellen mérkőzik a hatodik fordulóban.

Hétfő – Egy meccs marad hétfőre

A román élvonal 26. fordulójában kiesési rangadót vív Nagy Olivér csapata, a Ceahlul Piatra Neamt a Gaz Metan Medias ellen.

Olvasói sztorik