Nemzetközi foci

Majka: „Ki lesz p*csázva a City és a Fradi”

Majka a vörösök, Vincze Ottó az égszínkékek sikeréért szorít a vasárnapi, manchesteri derbin.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem a Fradi–Újpest lesz az egyetlen derbi vasárnap délután Európában, Angliában ugyanis a Manchester United és a Manchester City feszül egymásnak a Premier League 32. fordulójában. A vörösök a gyengébb szezonrajt után az utóbbi hetekben kiváló formát mutatnak, és éppen a Bajnokok Ligájától búcsúzó, a bajnokságban is bukdácsoló városi riválist megelőzve a harmadikok a tabellán. Mindenképpen érdekes összecsapásra lehet számítani, hiszen egy ilyen rangadó mindig tartogathat meglepetéseket.

A Rangadó.hu megkereste a hazai média egyik leghíresebb Machester United-szurkolóját, Majkát aki már az Old Traffordon is biztatta kedvenceit. A szókimondó rapper természetesen hazai sikerben reménykedik, de az utóbbi időben mutatott kiváló formája ellenére is élesen kritizálta szeretett csapatát.

– A két vasárnapi derbin a Cityt és a Fradit is ki fogjuk p*csázni, röviden és tömören ez fog történni – kezdte mondandóját Majoros Péter, azaz Majka. – A Unitedről azt tudom mondani, hogy halottakról jót vagy semmit. Úgy gondolom, jelenleg az edző és a játékosok sem képviselnek Manchester United-szintet. Azt várom, hogy Van Gaalt mikor fogják eltüntetni, és viheti magával hatvanöt millió fontért az ilyen Luke Shaw- és Fellaini-féle játékosokat, akik a Southamptonban és az Evertonban biztosan nagyon jók, de jó lenne végre olyan futballistákat vásárolni, akik méltóak a Manchester Unitedhez. Már nagyon régóta mondtam, hogy Sneijdert meg kellett volna venni, még azelőtt, hogy eligazolt Törökországba. Xavit még el lehetett volna csábítani a mostani idényre. Michael Carrickre nem lehet rábízni a United irányítását, ő időnként jól játszik, időnként nem. Wayne Rooneyt vétek visszahúzni a középpályára, és nem lehet őt Van Persie-vel meg Falcaóval együtt játszatni, és akkor még ott van Di Maria a szélen… Szerintem ez most teljes homály, de én nyilván nem értek ehhez. Csak azt mondom, amit érzek és látok, de úgy gondolom, kellene egy karmester, aki elosztja a labdákat, és aki Scholes óta nincs. Szegény Rooney enélkül csak egy helyben toporog.

A zenész-műsorvezetőnek a városi rivális Manchester Cityről is sziklaszilárd véleménye van.

– Remélem, hogy a City olyan mélyre bukdácsol, amennyire csak lehet. Ettől függetlenül Yaya Touré személyében van egy olyan védekező és támadó szellemű középpályásuk, aki egyedülálló a világon, valamint egy Agüero, aki háttal is gólt rúg. Rajtuk kívül még rengeteg minőségi játékosuk van, akiket összevásároltak. Nem mondom, hogy nem csípem őket, mert jó focisták, mondjuk Nasri kezét-lábát kitörném, ha egy mód lenne rá. Azt gondolom, hogy a City a Chelsea-vel karöltve jelenleg az első vagy a második számú angol klub, de nem szeretem őket. Azért sem, mert tradíció nélküli csapat, és összevásárolt játékosokból próbálják építeni a tradíciójukat, ugyanúgy, ahogy egyébként a Chelsea is. Hazai sikert jósolok, de a realitás talaján maradva szerintem nem lesz United-győzelem. Ha megkérdeznek, akkor azonban mindig azt mondom, hogy kip*csázzuk őket – mondta a Rangadó érdeklődésére Majka.

Csalódott idén a Cityben

Köztudottan óriási Barcelona-szurkoló, de ha Angliáról van szó, akkor a Manchester Cityvel szimpatizál a korábbi Fradi-kedvenc Vincze Ottó, aki szerint az aktuális forma fogja eldönteni a városi derbit.

– Igazi ki-ki mérkőzés lesz, hiszen jelenleg egymás mögött vannak a csapatok a tabellán. Kicsit olyan ez a meccs, mint a Fradi–Újpest, felülírja a várakozásokat, tehát előre nem lehet megmondani, milyen eredmény fog születni. Éppen az aktuális pillanat, aktuális hangulat fogja befolyásolni a találkozó kimenetelét. A Manchester United formája is ingadozó egy kicsit, nem lehet azt mondani rá, hogy Van Gaal irányítása alatt szenzációs futballt játszik. Egy jó széria után jön egy-egy olyan meccs, amely nem várt eredményt hoz, majd megint behúznak két-három fontos összecsapást. Eléggé változó a vörösök teljesítménye, és nem mondanám azt, hogy olyan Manchester Unitedet láttam az elmúlt időszakban, amely engem egy nagy klub csapatára emlékeztetne. Mégis azonban ott vannak, valahogy lépésről-lépésre odaértek az élmezőnyhöz.

Az egykori kiváló középpályás szerint a menedzser, Manuel Pellegrini és a játékosállomány sem topkategóriás a Citynél.

– A City az idei szezonban már többször csalódást okozott nekem, a többi között kedvenc csapatom, a Barcelona ellen is, és a bajnokságban is. Azt gondolom, a legnagyobb probléma Manuel Pellegrini. A chilei edző kiváló szakember a maga nemében, de úgy látom, a Citynél nem tudja meglépni a következő lépcsőfokot, ami szükséges ahhoz, hogy a City ezzel a játékosállománnyal nagyon meghatározó legyen Európában. Természetesen a játékosállomány is megkérdőjelezhető bizonyos szempontból: nem mondanám, hogy a topkategóriában van. Nem egy Real Madrid, Barcelona, Bayern München, hanem eggyel alatta van. Ennek ellenére erős a keret, de azt nem mondom, hogy minden poszton világklasszisok játszanak, inkább azt, hogy nemzetközi szinten kiváló futballisták. Igazán világklasszis játékosuk igazából csak Agüero, és talán Yaya Touré. Viszont ők sem a topkategória, hiszen Agüerót nem lehet Messivel vagy Ronaldóval összehasonlítani, de még Riberyvel sem. Ettől függetlenül a kékek győzelmét várom vasárnap az Old Traffordon.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik