Nemzetközi foci

Szépen lassan leépül a Manchester City

Manuel Pellegrini legénysége néhány hónappal ezelőtt még a bajnoki cím legfőbb várományosa volt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egyre nagyobb a gond a Manchester City együttesénél. Az angol élvonal 31. fordulójában Manuel Pellegrini legénysége 2-1-es vereséget szenvedett a Crystal Palace otthonában. Ezzel önmagában még nem lenne baj, hiszen a legnagyobb csapatok is megbotlanak néha. Azonban a gyárvárosiaknak az utolsó öt mérkőzésükből csupán kettőt sikerült megnyerniük, hármat pedig elbuktak. Ráadásul a három vesztes meccsen nem topcsapatokkal játszottak, hanem a már említett Crystal Palace-val, a potenciális kiesőjelölt Burnleyvel, illetve a Liverpoollal. Utóbbit a nagycsapatok táborába lehet sorolni, bár hozzá kell tenni, hogy a vörösök sem az elvártnak megfelelően teljesítenek. Az utolsó öt meccsen nyújtott forma alapján a 11. helyet foglalná el a csapat a tabellán.

Visszatérve a hétfői vesztes találkozóra, az égszínkékek 22 alkalommal próbálkoztak, de ebből mindössze négy találta el a kaput, ami nagyon kevés. Sokatmondó, hogy a londoni csapat már 2-0-ra is vezetett, tehát Yaya Toure gólja csak a szépítőgól volt.

Idegenben nem megy, egyre távolabb a Chelsea-től

A ManCity utolsó három idegenbeli meccsét elveszítette, ha a legutóbbi ötöt vesszük alapul, összesen négy pontot szerzett a maximális 15-ből. A Premier League éllovasa jelenleg a Chelsea hetven ponttal. A Manchester City visszacsúszott a negyedik helyre (61). A Chelsea sem remekel a legutóbbi öt bajnokiján, hiszen kétszer döntetlent játszott. A dolog szépséghibája, hogy éppen akkor hullajtott pontot Jose Mourinho legénysége, amikor a ManCity kikapott. A Burnley elleni vereség statisztikái is hasonlóak: 21 kísérletből ötször találtak kaput, ami szintén gyenge. Mindenesetre kilenc pontot nem lesz egyszerű behozni, különösen, hogy nem topcsapatok ellen buktak.

Tavaly teljesen más volt

Az előző idény a Manchester City, Liverpool kettős versenyfutásáról szólt, amit a jobb hajrájának köszönhetően Pellegrini legénysége nyert. Az előző kiírásban a gyárvárosiak 31 forduló elteltével 84 gólt rámoltak az ellenfelek kapujába, ehhez képest most hatvannál tartanak. Pedig azóta érkezett az elképesztően gólérzékeny Wilfried Bony, de januári óta csak egyszer talált be. A hasonlóság az, hogy Sergio Agüero idén is lövöldözi a gólokat, éppúgy, ahogy tavaly, de a többi támadó messze elmarad tőle, pedig kétcsatáros játéknál ez elég nagy hátrány. Edin Dzeko négyszer, míg Stevan Jovetic ötször volt eredményes. A négy támadó értéke a transfermarkt.de szerint 120 millió euró körül van.

A védelem, ami középen nem túl stabil

A Manchester City hátsóalakzata kapta a bajnokság negyedik legkevesebb gólját, szám szerint harmincat. Ennek ellenére a védelem kiélezett helyzetekben rendre csődöt mond. A védelem szélén biztosan nem a frissesség hiányzik, hiszen jobb oldalon a Zabaleta, Sagna párosból, míg a bal oldalon a Clichy, Kolarov duóból válogathat Pellegrini. Középen már más a helyzet. Kompany rendre jó teljesítményt nyújt, de Mangaláról, és Demichelisről ez már nem mondható el. Utóbbit sokan kritizálják, hogy lassú, körülményes, és már nem a Premier Legaue topklubjában van a helye, de a chilei vezetőedző valamiért mégis preferálja az argentint, pedig nem ártana legalább egy klasszis belsővédőt kerítenie nyáron, ha továbbra is ő irányítja a csapatot. Nem lepődnénk meg azonban, ha mégsem így lenne…

Vajon Pellegrini marad a vezetőedző?

A Mirror nevű angol lap több lehetőséget is lát megoldásként. Az egyik természetesen a chilei vezetőedző távozása, a helyettesét pedig a Diego Simeone, Jürgen Klopp, Josep Guardiola trióból választanák ki. A második verzió a nagytakarítás. A lap megemlíti, hogy a Manchester City átlagéletkora közel harminc év (29.7), tehát ideje fiatalítani, amit a saját akadémiájukról tehetnének meg az égszínkékek, hiszen több nagyon tehetséges labdarúgó is pallérozódik az utánpótlásban.

Olvasói sztorik