Nemzetközi foci

Négy tétmeccs óta veretlen a válogatott

Hasonló menetelésre az előző három kvalifikáció alkalmával is volt példa, de a továbbjutáshoz önmagában ez nem elég.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Zsinórban negyedik mérkőzésén maradt veretlen a magyar válogatott az Európa-bajnoki selejtezőcsoportban. A mieink vasárnap este Görögország legjobbjaival találkoztak, és hazai pályán 0-0-s eredményt értek el. Dárdai Pál csapata ezzel maradt a harmadik helyen – a románok és az északírek mögött.

A mieink bukaresti döntetlenjét ősszel két győzelem követte, majd most a görögökkel osztozkodtunk a pontokon.

Válogatottunk nem is olyan régen, az előző világbajnoki selejtezősorozatban is produkált egy hasonló szériát, akkor Egervári Sándorral a kispadon győztük le Észtországot idegenben, Törökországot idehaza, míg a románokkal és a törökökkel döntetlent játszottunk a folytatásban. Azt a sorozatot az emlékezetes romániai 0-3 törte meg. Végül sokba került az a vereség: a románok két ponttal előztek meg minket, így a csoportelső hollandok mögött ők játszhattak pótselejtezőt.

Előtte szintén Egervárival a kispadon volt egy öt találkozót számláló veretlen szériánk is: a 2012-es Európa-bajnoki selejtező során San Marino, Svédország és Moldova ellen is győzött a csapat, míg a sorozatot a finnek elleni 0-0 zárta, majd a következő, immár világbajnoki kvalifikációt az Andorra elleni 5-0-val indítottuk. Ezt a szériát is egy háromgólos vereség zárta le: Hollandia itthon vert minket 4-1-re – a csapat emellett harmadikként zárt az Európa-bajnoki selejtezőkön.

Négy meccsig tartott Erwin Koeman csapatának menetelése a 2010-es vébé-selejtezőkön: 2008 őszét az Albánia és a Málta elleni sikerrel zárta a válogatott, majd 2009 tavaszán is legyőzte ezt a két csapatot, de azt követően a svédek ellen hazai pályán 2-1-re alulmaradt. Továbbjutást sajnos akkor sem ért a veretlen menetelés: negyedikek lettünk a dánok, a portugálok és a svédek mögött.

Az elmúlt tíz évben ezen kívül még egy alkalommal fordult elő, hogy a csapat legalább négy tétmeccsen veretlen maradjon: a 2004–2005-ös világbajnoki selejtezőben Lothar Matthäus együttese Málta, Bulgária, Izland, majd ismét Málta ellen nem kapott ki (három győzelem, egy döntetlen), a svédek ellen azonban hazai pályán már nem tudott pontot menteni. Akkor végül szintén negyedik lett a csapat a horvát, svéd, bolgár trió mögött.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik