Nemzetközi foci

Tőzsér: maradjon tátva a görögök szája

A válogatott középpályása szeretné, ha már a bemelegítés alatt remek lenne a hangulat a stadionban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Minden bizonnyal a kezdőcsapatban kap helyet a vasárnapi, görögök elleni Európa-bajnoki selejtezőn Tőzsér Dániel, az angol másodosztályú Watford játékosa, aki korábban megfordult Görögországban, az AEK Athén színeiben.

A telki edzőközpontban tartott szombati sajtótájékoztatón kifejtette, hogy nagyon várják már a holnapi mérkőzést, amelyen szeretnék otthon tartani a három pontot. Üzent a szurkolóknak is, mert azt szeretné, ha már a bemelegítéskor megtöltenék a stadiont és olyan hangulatot varázsolnának, hogy a görögöknek tátva maradjon a szájuk.

– Én is úgy érzem, eléggé hosszú héten vagyunk túl, amelyet a stáb próbált színesíteni, hogy ne legyen egysíkú. Ez maximálisan sikerült is, úgyhogy az egész csapat nevében mondhatom, hogy nagyon várjuk a holnap estét, hogy elkezdődjön a mérkőzés – kezdte Tőzsér Dániel.

Egy győzelemmel pokolra lehetne küldeni a görögöket, hiszen vereség esetén biztosan nem juthatnának ki az Európa-bajnokságra. Tőzsér olyan hangulatra számít a közönség részéről, amitől még a görögöknek is tátva marad a szájuk.

– Félsz biztosan nincs bennük, és pokolra sem szeretnénk küldeni senkit, egyszerűen csak szeretnénk itthon tartani a három pontot. Ugyanakkor tisztában vagyunk vele, hogy a görög válogatott nagyon jó erőkből álló csapatot alkot. Nem lesz egyszerű dolgunk holnap, de nyilván nagyon sok pozitívum áll mellettünk, akár mondhatjuk az utóbbi tétmérkőzések eredményét, vagy azt, hogy jó néhány nappal, héttel ezelőtt elfogyott az összes jegy. Ezúton is szeretném megkérni a szurkolókat, hogy próbáljanak meg olyan remek hangulatot csinálni, és már akkor ott lenni, amikor kimegyünk a melegítésre, hogy még a görögöknek is tátva maradjon a szájuk. Mi pedig a pályán mutatott teljesítményünkkel szeretnénk magabiztos mérkőzést játszani, amelyen a pontokat itthon tartjuk.

Dárdai Pál többször dicsérte már a magyar válogatott remek mentalitását, és a Watford légiósa szerint is ez a csapat egyik nagy erőssége. Azt is kijelentette, hogy készen állnak a vasárnapi nagy csatára.

– Szerintem egyértelmű, így van, ahogy Pali is mondta. Nincsenek a nemzetközi élvonalba tartozó labdarúgóink, de ha egységesek vagyunk, és mindenki úgy odateszi magát, ahogyan kell a címeres mezben, akkor – mint láttuk az előző mérkőzéseken is – elég nehéz rajtunk átmenni, illetve gólt szerezni ellenünk. Minden mérkőzés más, de felkészültünk, tudjuk, mit várhatunk a görög csapattól, még akkor is, ha ezt nagyon nehéz jelenleg megmondani, mert új edzőjük van, és lehet, hogy teljesen új felfogásban játszanak majd. Úgy gondolom, abszolút készen állunk a görögök elleni mérkőzésre.

A szövetségi kapitány elmondta, hogy nem tartja sorsdöntőnek a mérkőzést; a tapasztalt középpályás hozzátette: már egy pont megszerzésével is lépnénk egyet a jó úton…

– Nem szeretek a többi csapattal foglalkozni. A célkitűzésünk egyértelmű ebben a csoportban, tudjuk, mit szeretnénk elérni. Teljesen mindegy, melyik csapattal állunk szemben, ugyanaz a recept mindenki ellen számunkra, és ugyanazt szeretnénk elérni. Úgy gondolom, azzal kell foglalkozni, hogy tartsuk itthon a pontokat, de legalább egyet, és akkor jó úton haladunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik