Nemzetközi foci

Kettészakadhat a csoport mezőnye

Jó lenne, ha a magyar válogatott mellett a románok és az északírek is győznének vasárnap.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A magyar érdekeltségű csoportban akár teljesen kettészakadhat a mezőny az Európa-bajnoki selejtezősorozat vasárnapi, ötödik fordulója után.

Ha Dárdai Pál szövetségi kapitány csapata csak egy pontot is szerez a nyeretlenül sereghajtó görögökkel szemben, akkor biztosan megőrzi a pótselejtezőt érő harmadik helyét, de győzelemmel akár a második pozícióba is kerülhet, amennyiben az északírek kikapnak a vendég finnektől.

Olyan forgatókönyv is elképzelhető, amely szerint a hatcsapatos mezőny teljesen kettészakadna féltávhoz érve. Ez akkor fordulhat elő, ha a románok a várakozásoknak megfelelően felülmúlják a vendég feröerieket, az északírek hazai pályán nyernek a finnek ellen és a magyarok legyőzik a görögöket. Ebben az esetben a román, északír, magyar hármast mindössze három pont választaná el egymástól, majd hatpontos hátránnyal következne Finnország.

A Groupama Arénában vasárnap 20.45-kor kezdődő magyar-görög összecsapást az orosz Szergej Karaszjev vezeti majd.

Európa-bajnoki selejtező, F csoport, 5. forduló

Március 29. vasárnap

18 óra: Észak-Írország – Finnország, Belfast

18 óra: Románia – Feröer-szigetek, Ploiesti

20.45: Magyarország–Görögország, Groupama Aréna

Az állás: 1. Románia 10 pont, 2. Észak-Írország 9 pont, 3. Magyarország 7 pont, 4. Finnország 4 pont, 5. Feröer-szigetek 3 pont, 6. Görögország 1 pont

Olvasói sztorik