Nemzetközi foci

Szigorú bíró fúj a görögök ellen

Szergej Karaszjev eddig nem hozott szerencsét a magyaroknak, de Portugáliában sincs jó híre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szergej Karaszjev dirigálja a vasárnap esti Magyarország–Görögország Európa-bajnoki selejtezőt a Groupama Arénában. Az orosz játékvezető személyében egy igencsak szigorú bíróval találják szemben magukat a játékosok: átlagban minden negyedik meccsén kioszt egy piros lapot.

Eddig 168 hivatalos mérkőzést regisztráltak a neve mellé – 101 orosz élvonalbeli meccsnél jár, mellette 27 további találkozót dirigált hazájában, míg a nemzetközi porondon negyven párharcban működött közre játékvezetőként. Karaszjev a 168 találkozón 668 sárga és 44 piros lapot osztott ki, ebből 36-ot hazájában. Összehasonlításképp: Kassai Viktor a footballdatabase.com adatai alapján 206 mérkőzés után 43 kiállításnál és 888 sárga lapnál jár.

Az idei szezonban fújt már két csoportmeccset a Bajnokok Ligájában (Schalke–Sporting, Malmö–Olimpiakosz – összesen kilenc találkozónál jár a sorozatban), míg a második számú európai kupában, az Európa Ligában négyszer dirigált idén. Mindkét sorozatban három-három piros lapnál jár összesen, ám érdekesség, hogy Európa-bajnoki selejtezőn és világbajnoki selejtezőn még nem állított ki senkit sem – utóbbi mérkőzésekből összesen négyet számlál a felnőtt mezőnyben, a magyar-görög lesz az ötödik felnőtt válogatott tétmeccse a 35 éves játékvezetőnek.

A Sporting miatta óvott a BL-ben

Legutóbb ősszel kapta fel a fejét a futballtársadalom az orosz spori ténykedése kapcsán. A Schalke–Sporting (4-3) BL-összecsapást ugyanis Karaszjev és stábja hibája döntötte el: a német együttes a 93. percben kezezés miatt büntetőhöz jutott – amit értékesített is, megnyerve ezzel a találkozót – annak ellenére, hogy a portugál csapat védője fejjel, nem pedig kézzel tisztázott a tizenhatoson belül – Karaszjevék szerint azonban ezért tizenegyes járt. A Sporting óvott, de azt elutasította az UEFA.


Karaszjevék hibája a videó végén látható

Magyar-görög meccsen is fújt

Karaszjev a Schalke–Sporting találkozó mellett Megyeri Balázs csapatának, a görög Olimpiakosznak is vezetett meccset a BL-ben idén: a magyar kapus klubja akkor 2-0-ra kikapott a svéd Malmö vendégeként. A 2010-es U19 Európa-bajnoki selejtezőben magyar-görög párharcot is vezetett: a mieink akkor 1-0-s vereséget szenvedtek a hellén korosztályos csapat ellen. Szintén az U19-es elitkörben a portugálok elleni meccsünkön is közreműködött, akkor 3-2-es vereség lett a vége, eddig tehát nem nekünk kedvezett a ténykedése.

Olvasói sztorik