Nemzetközi foci

Szalai: „Biztos helyem biztosan nincs”

Nehéz időszak van a csatár mögött, mert az elmúlt hetekben elég kevés játéklehetőséghez jutott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Javában tart a magyar válogatott felkészülése a vasárnap esti, Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezőre. A Hamburg játékosa, Stieber Zoltán olyan pikáns, szokatlan helyzetben volt, hogy a német élvonal legutóbbi fordulójában éppen Dárdai Pál szövetségi kapitány csapata, a Hertha BSC ellen lépett pályára. A meccset a berliniek nyerték, pedig a támadó szerint a HSV jobban játszott.

– Sajnos elvesztettük azt a mérkőzést, de azt gondolom, sokkal jobbak voltunk, és nekünk voltak helyzeteink, főleg az első félidőben. A focit gólra játsszák, és ez most így sikerült… Vártam már a közös munkát és a görögök elleni meccset, örülök, hogy itt lehetek a válogatottban. Dárdai Pál komoly eredményeket ért el rövid idő alatt a Herthánál, de a többi edző nem foglalkozik az ő személyével, mert mindenki próbál a saját feladatára koncentrálni. Az eredmények döntik el, hogy egy edző milyen munkát végez. Ő jelenleg nagyon jó munkát végez, ezt bizonyítják az eredmények, és a fociban csak ez számít – mondta Stieber Zoltán a válogatott keddi sajtótájékoztatóján.

Lovrencsics Gergő sérülése miatt a németországi légiós minden bizonnyal kezdő lesz a görögök ellen, ennek ellenére természetesen sajnálja, hogy válogatottbeli csapattársának vissza kellett térnie Lengyelországba.

– Úgy jöttem ide, hogy jó formában vagyok, és lehet esélyem, hogy a kezdőcsapat tagja legyek. Sajnáljuk, hogy Gergő nem lehet itt köztünk a sérülése miatt. Hogy a kezdőben kapok-e szerepet, vagy a padról beszállva, azt majd Dárdai Pál eldönti. Remélem, hozzá tudok majd tenni a csapat teljesítményéhez. Még nem beszéltünk konkrétumokról, de majd úgyis látja, milyen állapotban vagyunk, és közvetlenül a meccs előtt eldönti, hogyan rakja össze a csapatot. Biztosan van már elképzelése, én készen állok, rajtam nem fog múlni, hogy adott esetben a kezdőcsapatban kapjak helyet, de ő dönt.

Szalai saját magában keresi a hibát

A magyar válogatott csatárának, Szalai Ádámnak nem a Hoffenheim az első klubja, amelyben újoncként jól kezd, gólokat szerez, de aztán elszürkül és a kispadra szorul. Ő is érzi, hogy valami nincs rendben, de azzal legalább vigasztalódhat, hogy Dárdai Pál bizalma töretlen iránta.

– Nehéz időszak van a hátam mögött, mert az elmúlt hetekben elég kevés játéklehetőséghez jutottam a csapatomban. Valószínűleg a saját teljesítményem az oka ennek, hiszen melyik edző hagyja ki azt a játékost, aki folyamatosan jó teljesítményt nyújt? Dolgozom azon, hogy jól teljesítsek – mondta a klubcsapatánál kialakult helyzetről Szalai, majd rátért a válogatottra. – Természetesen érzi az ember, ha az edzőjétől megkapja a bizalmat, ha az edzője kiáll érte. Biztos helyem biztosan nincsen, főleg nem az elmúlt hetek-hónapok után. Ugyanúgy, vagy talán még jobban kell dolgoznom azért, hogy lehetőséget kapjak vasárnap. A görögöket még nem elemeztük, de egy-két játékost ismerek a Bundesligából.

Olvasói sztorik