Nemzetközi foci

Döntetlennel hangolt a világbajnok

A regnáló világbajnok és Ázsia bajnoka 2-2-es döntetlent játszott Kaiserslauternben.

Kapcsolódó cikkek

Barátságos mérkőzés

Németország – Ausztrália 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Reus (18.), Podolski (81.), ill. Troisi (40.), Jedinak (50.)
Németország: Zieler – Mustafi, Höwedes, Badstuber (Rudy a szünetben) – Khedira (Kramer 64.) – Bellarabi (Schürrle 64.), Gündogan, Özil, Hector – Götze (Kruse 74.), Reus (Podolski 74.). Szövetségi kapitány: Joahcim Löw.
Ausztrália: Ryan – Franjic, Wilkinson, DeVere, Davidson – Jedinak – Burns (Oar 61.), Milligan (Mooy 69.), McKay, Troisi – Leckie. Szövetségi kapitány: Ange Postecoglou.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Barátságos mérkőzésen találkozott egymással szerda este Kaiserslauternben a világbajnok és a 2015-ös Ázsia bajnoka. Korában négy alkalommal mérkőzött meg egymással a Nationalelf és az ausztrál válogatott, három alkalommal német győzelem született, egyszer pedig a kenguruk nyertek.

A mérkőzést megelőzően a franciaországi légikatasztrófában elhunytakra emlékeztek a játékosok és fekete karszalaggal léptek pályára. A mérkőzést sok hibával kezdték a németek, az ausztrálok pedig bátor letámadások után keltettek zavart Zieler kapuja előtt. Negyed órányi tapogatózás utána aztán magára talált a német csapat, a 17. percben Reus lőtt egy öngólt, egy perccel később viszont már ténylegesen is a hazaiaknál volt az előny. Khedira szerzett labdát a kezdőkörben, majd remekül ugratta ki Reust, aki ügyesen pöccintett az ausztrál hálóba, 1-0.

A vezetés megszerzése után a németek irányítottak, ám az újabb gól váratott magára. A félidő előtt aztán szinte a semmiből egyenlített az ausztrál együttes: a 40. percben Nathan Burns beadására James Troisi remekül érkezett, és fejjel vette be Zieler kapuját, 1-1.

A fordulás után megszerezte a vezetést a bátran játszó Ausztrália: Jedinak szabadrúgásból volt eredményes, a német kapus hiába tornázott, 1-2-re módosult az eredmény, mindez az ötvenedik percben történt.

A 80. percben két cserejátékos hozta össze a Nationalelf egyenlítő gólját. Schürrle játszotta át a vendég védőket, majd középre centerezett, Podolski pedig senkitől sem zavartatva lőtt a kapuba, 2-2. A találkozón több találat már nem született, vasárnap tétmeccsen a németek Grúzia ellen javíthatnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik