Nemzetközi foci

De Bruyne a rekordbajnokhoz tart?

Német sajtóhírek szerint a Bayern München le akarja igazolni a Wolfsburgos Kevin De Bruyne-t, akiért 50 millió eurót áldoznának.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A belga játékos nem volt elég jó a Chelsea-nek, most már a Bayern München hajt rá teljes erődbedobással. A lehetséges transzfert a Bild.de szerdai címlapja hirdeti.

De Bruyne 2014-ben hagyta el a londoni kéket, a Wolfsburgnál pedig briliáns formát mutat, kilenc gólnál és tizenhét gólpassznál jár az idei szezonban. Csapatával másodikok a Bundesligában, az Európa Ligában pedig az Interen túljutva készülnek a negyeddöntőre.

A bajorok a német lap szerint vérfrissítésre készülnek, a 23 éves játékos pedig a Ribéryt és Robbent helyettesítheti majd a csapatnál. A Wolfsburghoz 2019-ig köti szerződés a belgát, ám a Bild megemlíti: a Bayernnél akkor sem lennének csalódottak, ha a támadó középpályás 2016-ban csatlakozna a rekordbajnokhoz.

A wolfsburgi Marcel Schäfer a következőket árulta el jóbarátjáról és csapattársáról: „Úgy érzem, jó esélyünk van arra, hogy Kevint megtartsuk. Megtapasztalta, milyen, ha egy nagycsapatban nem kap lehetőséget, ám a Wolfsburgnál ilyen problémája nincs. Neki is az lenne a legjobb, ha minimum még egy évet nálunk maradna, a következő szezonban vélhetően már a BL-ben vitézkedhetünk, ami előrelépés. De Bryune a Bundesliga egyik legjobb játékosa, ezt nem csak a mutatói miatt mondom. Minden mérkőzésen bizonyítja, milyen kivételes képességekkel van megáldva. Nagyon örülünk, hogy társunknak mondhatjuk Kevint, remélem, minimum még egy évet az oldalán játszhatok, ha nem többet” – mesélte a 30 éves csapattárs.

Olvasói sztorik