Nemzetközi foci

Fekete karszalaggal játszik a Nationalelf

A repülőbalesetben elhunyt 150 utasra emlékeznek. A svéd focicsapat megmenekült.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A franciaországi légikatasztrófában elhunytakra emlékezve fekete karszalaggal lép pályára a világbajnok német labdarúgó-válogatott szerdán az ausztrálok elleni felkészülési mérkőzésen. A kaiserslauterni meccs előtt egyperces gyászszünetet is tartanak.

– Tartozunk annyival az áldozatoknak és hozzátartozóiknak, hogy mint futballcsalád, részvétünket nyilvánítsuk – mondta az európai szövetség bécsi kongresszusán tartózkodó német sportági elnök, Wolfgang Niersbach, aki hozzátette: a tragédia mindent beárnyékol.

Előzmények:

A Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó járatán a diszkont légitársaság közlése szerint 144 utas és hatfős személyzet tartózkodott, az utasok közül 67 német állampolgár volt. A repülőgép kedden délelőtt zuhant le a francia Alpokban.

Eredetileg az Alpokban lezuhant Germanwings-géppel utazott volna a svéd másodosztályú Dalkurd focicsapata, ám a hosszú átszállási idő miatt másik járatokat választott.

A Dalkurd labdarúgói rövid barcelonai edzőtáboron vettek részt, kedden indultak haza. A csapat első szándékból úgy utazott volna Svédországba, hogy düsseldorfi átszálláson keresztül landoltak volna stockholmi Arlanda repülőtérre.

A csapat végül úgy döntött, mégsem a később lezuhanó gépre száll, hanem három csoportra oszlanak, így három különböző gépre szállnak. A játékosok épségben érhettek haza – a tragikusan elhunyt 150 utassal ellentétben.

Olvasói sztorik