Nemzetközi foci bajnokok ligája

Három gólt lőne az Arsenal

Mesut Özil szerint az első perctől az utolsóig küzdeniük kell; Castro provokációt vár Madridban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Négy csapat már ott van a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligája idei kiírásában, de négy hely még kiadó. A labdarúgás szerelmeseinek ezen a héten is lesz programjuk, hiszen folytatódnak a legrangosabb európai kupasorozat visszavágói. A keddi játéknapon az Atlético Madrid a Bayer Leverkusent látja vendégül, az Arsenal pedig Monacóban próbálja ledolgozni a Londonban összeszedett kétgólos hátrányt.

Az Arsenal középpályása, Mesut Özil kiemelte, hogy az első perctől az utolsóig harcolniuk kell.

– Legalább három gólt kell szereznünk a továbbjutáshoz, ezért egyet sem szeretnénk kapni. Ha úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor hiszem, hogy van reális esélye a legjobb nyolcba kerülésnek. Szeretnénk minél előbb gólt szerezni, de ez nem lesz egyszerű, hiszen a Monacónak nagyon stabil a védelme. Legalább úgy kell játszanunk, ahogy a Manchester United ellen tettük a múlt héten. Hinnünk kell magunkban, mert a futball olyan játék, amelyben bármi megtörténhet. Tudom, ha hiszünk magunkban, és kihasználjuk a lehetőségeinket, sikerül majd továbbjutni – mondta Özil.

A Leverkusen 1-0-s előnyről várhatja az Atlético elleni visszavágót. A németek játékosa, Gonzalo Castro nehéz mérkőzésre számít.

– Nagyon kemény, heves találkozóra számítok, sokkal keményebbre, mint azt sokan gondolnák. Tudjuk, hogy a madridi szurkolók, játékosok, edzők minket fognak provokálni, de nem szabad hagynunk. Nagyon fontos, hogy ne legyen passzív a játékunk, de mégis megmaradjon stabil védekezés. Természetesen nem adjuk fel a támadásokat, de ehhez töretlen lelkesedésre lesz szükség – mondta Castro.

Atlético Madrid (spanyol) – Bayer Leverkusen (német)

A tavalyi döntős Atlético Madridnak kapkodnia kell magát a visszavágón, mivel az első mérkőzésen meglepetésre 1-0-ra kikapott Németországban. A matracosoknak biztosan nélkülözniük kell Tiago Mendest, hiszen kiállították. Diego Simeone vezetőedzőnek ki kell találnia, hogyan juthatnak minél hamarabb előnyhöz, és ez olyan gyenge labdabirtoklási százalékkal, amilyet Leverkusenben produkáltak, nem fog menni. A spanyolok nincsenek jó formában a bajnokságban, hiszen az utolsó három mérkőzésükön döntetlent játszottak, és összesen egy találatot szereztek. Ellenben a Leverkusen remek formának örvend. A gyógyszergyáriak az utolsó három találkozójukat megnyerték a Bundesligában, és valószínűleg nem adják olcsón a bőrüket.

AS Monaco (francia) – Arsenal (angol)

Az angolok nagyon nehéz helyzetbe sodorták magukat azzal, hogy hazai pályán 3-1-re kikaptak a Monaco együttesétől. A franciák a nyolcaddöntő első mérkőzéseinek legnagyobb meglepetését okozták ezzel, és valószínűleg azon lesznek, hogy az előnyüket megtartsák, amire hazai környezetben minden esélyük megvan, különösen úgy, hogy az Arsenalnak muszáj támadnia. A hercegségbeliek a bajnokságban jól teljesítenek, hiszen az utolsó két meccsüket simán megnyerték, előtte pedig a PSG-vel játszottak 0-0-t, ami szintén a csapat szilárdságáról tett tanúbizonyságot. A bajnokságban az Arsenal sem panaszkodhat, mivel már a harmadik helyen van a tabellán, de több mint valószínű, hogy Arséne Wenger nem a szokásos taktikával küldi pályára az övéit.

Olvasói sztorik