Nemzetközi foci

VIDEÓ: magyar himnusz Pozsonyban

A szlovák élvonal 22. fordulójában megszerezte szezonbeli első idegenbeli sikerét a Dunaszerdahely.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A sors, illetve a sorsolás furcsa fintora, hogy éppen a magyar nemzeti ünnepen, március 15-én rendezték Pozsonyban a Slovan Bratislava és a dunaszerdahelyi FC DAC 1904 bajnoki rangadóját.

A vendégklub honlapjának tudósítása szerint a szerdahelyi szurkolók szektora megtelt, ez 640 embert jelent. Sokkal hangosabbak voltak, mint a hazaiak, és az elejétől a végéig buzdították kedvenceiket. A kezdés előtt a vendégek elénekelték a magyar himnuszt, majd piros-fehér-zöld színű füstfelhő töltötte be a fél stadiont. Összesen 2500 néző látta a helyszínen a találkozót, tehát északi szomszédunknál sem roskadoznak a lelátók…

A harmadik percben született a meccs egyetlen gólja, Stepanovsky volt eredményes, végül ezzel nyert a DAC. A 16. percben piros-fehér-zöld színű léggömbökből álló tetszetős koreográfia következett a drukkerek részéről. A második felvonásban a hazai nézők – akik az első félidőben még megpróbálták felvenni a versenyt a vendégtáborral (eleve esélytelenül) – már rezignáltan, csendben ültek a lelátón, később pedig csak a frusztrált bekiabálások maradtak számukra. A vendégszektor ezzel szemben egyre mámorosabb lett. Ez volt a szerdahelyiek első idegenbeli győzelme a szezonban. A DAC 19 év – 1996 augusztusa – után tudott nyerni a Slovan otthonában.

Olvasói sztorik