NB I

Felvidéken győzött a Videoton

A székesfehérváriak Gyurcsó Ádám szabadrúgásgóljával nyertek a dunaszerdahelyi DAC otthonában.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
FC DAC 1904 (szlovák) – Videoton FC 0-1 (0-0)
Dunaszerdahely, 1500 néző
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Csakla, Fejes A., Maréval – Simon Á., Trebotics – Gyurcsó, Kovács I., Oliveira – Nikolics. Cserék: Ivanovszki (59.), Heffler T., Vinícius, Brachi, Feczesin, Álvarez, Pajac (67.), Juhász R. (77.). Edző: Joan Carrillo Milan
Gólszerző: Gyurcsó (51.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A dunaszerdahelyi FK DAC otthonában játszott felkészülési mérkőzést szombat délután a Videoton.

Az első lehetőség a hazai csapat előtt adódott, Calatayud azonban magabiztosan védte Stepanovsky húsz méterről eleresztett lövését. Eleinte a szerdahelyiek tűntek valamivel aktívabbnak; a lelátón a két szurkolótábornak köszönhetően nagyszerű volt a hangulat. A 18. percben Kovács István a középpályán öt hazai játékost is kicselezett, szabálytalanul sem tudták megállítani, kiugratta Nikolicsot, de a DAC kapusa jó ütemben vetődött ki és megszerezte a labdát.

A huszadik percben Stepanovsky ígéretes helyzetbe került, azonban lövés helyett középre passzolt, a Videoton védői pedig szögletre mentettek. Kovács nagyon jól játszott, nem tudták szabályosan feltartóztatni, és szabálytalanul sem mindig. A támadások mellett egyébként védekezésben is jeleskedett.

A szünet után Kovács ismét remek labdával szolgálta ki Nikolicsot, aki lefutotta a védőket, egyedül vezethette volna a labdát a kapusra, azonban a hazai hálóőr a félpálya feléig sprintelt, és becsúszva el tudta rúgni előle. Az 51. percben Gyurcsó 23 méterről elvégzett szabadrúgása után a labda a hálóba vágódott (0-1). Két perccel később egy beadás veszélyesen elsuhant a vendégkapu előtt.

A 72. percben egy szabadrúgás után Vinícius juttatta a hazai kapuba a labdát, de a partjelző szerint lesen volt, így az eredmény nem változott. A túloldalon Ujlaki lőtt 23 méterről, nagy erővel kevéssel a fehérvári kapu mellé. A folytatásban Stepanovsky lőtt kapura 15 méterről, Calatayudnak nagyot kellett védenie.

A szerdahelyiek nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, a hajrában több szögletet is elvégezhettek, ezek azonban nem sok veszélyt rejtettek magukban. A DAC birtokolta a labdát, de játékosai nem találták a rést a vendégek védelmén. A kilencedik hazai szöglet nagyon veszélyes volt, a labda ide-oda pattogott a kapu előtt, végül sikerült felszabadítania a Videotonnak, amely egy góllal megnyerte a találkozót – tudósított a vidi.hu.

– Ismét egy erős gárda ellen játszottunk felkészülési mérkőzést. A DAC nagyon intenzíven futballozik – kezdte értékelését a klubhonlapon Joan Carrillo, a Videoton vezetőedzője. – Nehéz meccs volt, és a rossz állapotban lévő talaj sem könnyítette meg a játékunkat. Persze ez nem kifogás, csupán tény, hiszen mindkét együttes számára nehéz ilyen pályán futballozni. Ugyanakkor az is tény, hogy a DAC játékosainak jobban fekszik ez a sok felívelt labda, illetve lepattanó. A mérkőzés első tizenöt-húsz percében ellenfelünk birtokolta többet a labdát, aztán fokozatosan átvettük az irányítást. Gyurcsó szép szabadrúgásgólja döntőnek bizonyult, de utána arra is volt lehetőségünk, hogy növeljük az előnyünket. Külön köszönetet szeretnék mondani a szurkolóinknak, akik igen szép számban kísértek el bennünket Dunaszerdahelyre, illetve a hazai drukkereknek is, akikről tudom, hogy a túlnyomó többségük magyar. Igazi focihangulatban játszhattuk le utolsó edzőmeccsünket.

Olvasói sztorik