Hírek

Kiállítás a dunaszerdahelyi szurkolóverésről

Fényképkiállítással emlékeznek az öt évvel ezelőtti, dunaszerdahelyi eseményekre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Fényképkiállítással emlékeznek Dunaszerdahelyen az esemény évfordulóján arra az öt évvel ezelőtti DAC–Slovan labdarúgó-mérkőzésre, amelynek során a szlovák rendőrség kommandósai behatolva a magyar szurkolók táborába többeket megvertek.

A Csallóköz központjának számító Dunaszerdahelyen történt szurkolóverésre 2008. november 1-jén a helyi DAC és a pozsonyi Slovan közötti bajnoki meccs alatt került sor, amikor a rendőrök állítólagos rendzavarásra hivatkozva benyomultak a magyar szurkolók táborába. A nemzetközi feszültséget is kiváltó incidens során sok drukker szenvedett sérüléseket.

– Már öt év telt el azóta, hogy a rendőrök indokolatlanul rátámadtak a magyar szurkolókra ezen a meccsen, azóta minden évben megemlékezünk erről a szomorú eseményről, az idén a rendőri beavatkozásról készült fényképekből készült kiállítással is felidézzük a történteket – mondta az MTI-nek Karaffa Attila, a kiállítást a dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központtal közösen szervező Pázmáneum társulás ügyvezetője.

Hozzátette: mint a szurkolóverés óta minden évben, a kiállítás megnyitója után ezúttal is emlékmenetet tartanak a DAC stadionjához, majd a helyszínen mécseseket gyújtva emlékeznek a brutális támadásra, melynek egy életveszélyes és több súlyos sérültje volt.

A fényképkiállításnak a dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ ad otthont, a tárlat november elsejétől néhány hétig lesz megtekinthető. Az este fél hatkor kezdődő kiállítás megnyitóján Pázmány Péter, Dunaszerdahely korábbi polgármestere és Berényi József, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke mond beszédet.

Olvasói sztorik