Nemzetközi foci

Németh Krisztián csapata kikapott

Honfitársunknak kezdőként ezúttal is 76. perc jutott az amerikai Kansas City csapatában

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Lejátszotta második mérkőzését az észak-amerikai profiligában (MLS) Németh Krisztián együttese, a Sporting Kansas City, amely a múlt heti döntetlen után ezúttal 3-1-re kikapott az FC Dallas otthonában. Honfitársunk ezúttal is kezdő volt, és a 76. percben lecserélték. Csapattársa, Dwyer a második félidőben kihagyott egy büntetőt.

Balázs Benjámin csapata, a cseh FK Teplice az FC Zbrojovka Brnót fogadta az élvonal huszadik fordulójában. A magyar játékos a kispadról nézte végig az 1-0-s vereséggel záruló találkozót. A Teplice három bajnoki után kapott ki, és továbbra is ötödik a tabellán.

A ciprusi élvonal felsőházi rájátszásának második fordulójában Leandro de Almeida csapata, az Omonia Nicosia odahaza 1-1-et játszott a listavezető APOEL ellen. A hazaiak gólját az egykori Fradi-játékos, André Schembri szerezte. A magyar válogatott szélső végigjátszotta a találkozót – csapata ötödik a bajnokságban.

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC közel állt a bravúrhoz a német Bundesliga 25. fordulójában. A kiesés ellen menekülő berlini együttes a kilencvenedik percben még vezetett a hétközi Bajnokok Ligája-fordulóban a Real Madridot legyőző Schalke 04 ellen, ám végül 2-2-vel ért véget a találkozó. Szalai Ádám a 86. percben, csereként lépett pályára a Hamburger SV ellen magabiztos, 3-0-s sikert arató Hoffenheimben. A 19. perctől emberhátrányban futballozó vendégeknél Stieber Zoltán végigjátszotta a találkozót. A Hoffenheim így hetedik a bajnokságban, a Hertha a 14., míg Stieber csapata a 15. helyen áll.

Az angol másodosztály (Championship) 37. fordulójában Tőzsér Dániel csapata, a Watford magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott a Reading ellen. A válogatott középpályás végigjátszotta a találkozót. Király Gábor a kispadról nézte végig a Fulham vendégjátékát a Sheffield Wednesday ellen – a találkozó 1-1-vel zárult. Sérülése után Bogdán Ádám a tartalékcsapatban már szóhoz jutott, de a felnőtt keretben még nem kapott helyet a Bolton Wanderersben: csapata 2-0-ra nyert a Millwall ellen. Győzelmével a Watford fellépett a második helyre, a Bolton a 16. pozícióban áll, míg Király együttese a huszadik helyre ugrott fel.

Bajner Bálint klubja, az angol harmadosztályú (League 1) Notts County a Bradford City ellen játszott 1-1-et hazai pályán a 36. fordulóban. A magyar támadó a 64. percben lépett pályára, csapata tíz perccel később egyenlített. A Notts öt pontra van a kiesőhelyektől.

Egy góllal maradt alul Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid csapata, a lengyel Lech Poznan a Zawisza Bydgoszcz vendégeként a bajnokság 24. fordulójában. Lovrencsics végigjátszotta az 1-0-ra elveszített találkozót, Kádár a 24. percben csereként jutott szóhoz, Holmant viszont nem nevezték a keretbe. A Lech ezzel a vereséggel a második helyét is elveszítette, pillanatnyilag a harmadik a tabellán.

Kovács Péter klubja, a Strömsgodset edzőmeccset játszott a szintén norvég Sandefjord ellen. A magyar támadó csapata 3-0-ra nyert – Kovács jegyezte a harmadik találatot.

Simon Attilát nem nevezték a Wolfsberger AC keretébe. A támadó csapata három elveszített bajnoki után 2-0-ra nyert a Wiener Neustadt ellen az osztrák élvonal 25. fordulójában, így megerősítette ötödik pozícióját.

Nagy Olivér az elmúlt hétvégén kezdőként debütált a román élvonalban szereplő Ceahlaul Piatra Neamt színeiben. A játékos akkor egy félidőt kapott a bizonyításra, a mostani hétvégén azonban nem nevezték a keretbe: csapata 3-1-re kikapott a Dinamo Bucuresti vendégeként, így 21 fordulót követően továbbra is az osztályozót érő 16. helyen áll.

A Babos Gábort is soraiban tudó NAC Breda egy hajrágóllal nyert a Go Ahead Eagles ellen a holland élvonal 27. fordulójában. A hálóőr a kispadon kapott helyet az 1-0-ra megnyert meccsen. Csapata még mindig osztályozós helyen áll, de már csak egy pont a hátránya a 15. Eagles mögött.

Vadócz Krisztián kezdőként jutott szóhoz a svájci Grasshoppersben. Együttese a bajnokság 24. fordulójában – az utolsó percben szerzett góllal – 2-2-re végzett az FC Thun vendégeként. Vadócz 61 percet töltött a pályán, lecseréléséig egy sárga lap fűződött a nevéhez. A Grasshoppers továbbra is hatodik a bajnokságban.

Olvasói sztorik