Nemzetközi foci

Kérdéses Szalai Ádám játéka

Lehet, hogy lemarad a magyar rangadóról a támadó – Dzsudzsák csapata moszkvai derbit játszik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Magyar rangadó Németországban

A cseh élvonal huszadik fordulójában Tamás Krisztián csapata, a Slavia Praha a negyedik helyezett Mladá Boleslavot fogadja.

Vida Krisztofer klubjára, a holland másodosztályú De Graafschapra a PSV Eindhoven tartalékcsapata elleni bajnoki vár a 29. fordulóban.

A német másodosztályban szereplő, Korcsmár Zsoltot is soraiban tudó Greuther Fürth a Simon Krisztiánt is foglalkoztató 1860 Münchent látja vendégül a 25. fordulóban. Előbbi a 14., utóbbi a 15. helyen áll a bajnokságban.

Szombat – Szalai nem játszik Stieberék ellen?

Az angol másodosztály (Championship) 37. fordulójában Bogdán Ádám csapata, a Bolton Wanderers a kiesőhelyen álló, elmúlt hat bajnokiján egy pontot gyűjtő Millwall ellen mérkőzik. Király Gábor klubja, a Fulham a Sheffield Wednesday vendége lesz, a Tőzsér Dánielt is foglalkoztató Watford pedig a Readinget látja vendégül. A harmadosztály 36. körében Bajner Bálint klubja, a Notts County a Bradford City ellen játszik odahaza.

Simon Attila csapata, az osztrák élvonal legutóbbi három fordulójában pont nélkül maradó Wolfsberger AC az utolsó előtti helyezett, legutóbbi négy bajnokiján veretlen Wiener Neustadtot fogadja a 25. fordulóban.

A ciprusi élvonal felsőházának második fordulójában Leandro de Almeida csapata, az Omonia Nicosia a listavezető APOEL ellen meccsel hazai pályán.

Balázs Benjámin klubja, a cseh első osztályú FK Teplice az FC Zbrojovka Brno ellen folytathatja három meccse tartó veretlenségét a huszadik fordulóban.

A holland első osztály 27. fordulójában Babos Gábor csapata, a kiesőhelyen álló NAC Breda a négy ponttal többet gyűjtő, ám elmúlt három bajnokiján rendre vereséget szenvedő Go Ahead Eaglest fogadja.

Lovrencsics Gergő, Holman Dávid és Kádár Tamás együttese, a lengyel élvonal második helyén álló Lech Poznan a sereghajtó Zawisza Bydgoszcz otthonába látogat a 24. fordulóban.

A máltai élvonal 26. fordulójában Kecskés Zsolt csapata, a Pieta Hotspurs a harmadik Valletát fogadja.

A német Bundesliga 25. fordulójában a Dárdai Pál vezette Hertha BSC a Schalke 04 ellen harcolhat a pontokért. Kérdéses a magyar rangadó: Szalai Ádám több edzést is kihagyott a héten a Hoffenheimnél, így lehet, hogy kimarad a Stieber Zoltánt is foglalkoztató Hamburger SV elleni keretből.

Vadócz Krisztián csapata, a Grasshoppers az FC Thun vendége lesz a svájci élvonal 24. fordulójában.

A norvég Strömsgodset – Kovács Péter együttese – a Sandefjord ellen játszik felkészülési mérkőzést.

Vasárnap – Moszkvai derbit játszik Dzsudzsák csapata

Gulácsi Péter klubja, az osztrák címvédő Red Bull Salzburg a Sturm Graz ellen javíthat a 25. fordulóban a legutóbbi hétvégén elszenvedett vereségén.

A belga első osztály harmincadik fordulójában Köteles László csapata, a KRC Genk a közvetlen rivális, egy ponttal többet gyűjtő Standard Liége otthonában bizonyíthat.

Gángó András csapata, az NSÍ Runavik a B36 Tórshavn, a Turi Gézát foglalkoztató Víkingur Göta pedig az Argir vendége lesz a feröeri élvonal harmadik fordulójában.

A holland első osztály 27. fordulójában Otigba Kenneth és Varga Szabolcs együttese, a Heerenveen a második helyezett Ajax Amsterdam ellen játszik odahaza. A találkozót a Sport1 csatornán élőben követhetjük 14 óra 15 perctől.

Huszti Szabolcs és Elek Ákos klubja, a Csangcsun Jataj a Sijazsuang ellen mutatkozhat be saját közönsége előtt a kínai élvonal második fordulójában.

A Guzmics Richárdot is foglalkoztató Wisla Kralów az éllovas Legia Warszawa otthonába látogat a lengyel élvonal 24. fordulójában.

A hétközi Európa Liga-vereséget a Szpartak Moszkva elleni derbin feledtetheti Dzsudzsák Balázs együttese, a Dinamo Moszkva. Az orosz élvonalban a 19. fordulót rendezik – a magyar szélső csapata a harmadik, a Szpartak a hetedik a bajnokságban.

A román élvonal 21. fordulójában Bőle Lukács együttese, a CSMS Iasi az Astra Giurgiut fogadja.

A Vanczák Vilmost is soraiban tudó Mersin Idman Yurdu az Eskisehirspor vendége lesz a török első osztály 24. fordulójában. A Mersin a legutóbbi két bajnokiján pont nélkül maradt, de így is hetedik a bajnokságban.

Németh Krisztián együttese, az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS) szereplő Sporting Kansas City az FC Dallas otthonába látogat a második fordulóban.

Hétfő – Vidáék megint dupláznak

A holland másodosztályban péntek után hétfőn is teljes fordulót rendeznek: Vida Krisztofer csapata, a De Graafschap az Almere vendége lesz a harmincadik játéknapon.

A német másodosztály 25. fordulóját egy rangadó zárja: Kalmár Zsolt együttese, a hatodik helyezett RB Leipzig az ötödik Fortuna Düsseldorfot fogadja.

Olvasói sztorik