Nemzetközi foci

Ötmillió eurós gyorssegély a Parmának

Az azonnali segítséggel befejezheti a bajnokságot a klub.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonalbeli együttesek képviselői megszavazták, hogy a Parma labdarúgócsapata ötmillió eurós gyorssegélyt kapjon annak érdekében, hogy be tudja fejezni a jelenlegi szezont a Serie A-ban.
A húsz klubból 16 támogatta az azonnali segítséget, három tartózkodott, míg a Cesena ellenezte az indítványt a pénteki szavazáson.

A sereghajtó Parma nem tudott pályára lépni az elmúlt két fordulóban. Két hete a hazai találkozóját azért kellett elhalasztani, mert nem tudott fizetni a biztonsági szolgálat munkájáért és az áramellátásért, a játékosok pedig egész szezonban nem kaptak fizetést. Múlt héten pedig futballistái döntöttek úgy, hogy nem lépnek pályára a Genoa vendégeként.

A klub a jelenlegi szezonban már kétszer is átesett tulajdonosváltáson. Két hete az ügyészség csődeljárás megindítását kezdeményezte az egyesülettel szemben, mivel az új elnök, Giampietro Manenti a megadott határidőig nem teljesítette milliós nagyságrendű kötelezettségét, nem utalta a játékosok bérét, illetve nem fizette be az adókat.

A nagy hagyományokkal rendelkező klub sorsáról a március 19-én esedékes meghallgatás után születhet döntés. Ha a közel 100 millió euró adóssággal rendelkező egyesület csődöt jelent, az olasz amatőrbajnokságban kezdheti újra a szereplését.

Olvasói sztorik