Nemzetközi foci

Késnek az olasz meccsek

A Parma-játékosokért csúsznak a meccsek a Serie A-ban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az olasz labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában valamennyi mérkőzés negyedórával később kezdődik, mert a futballisták így szeretnék kifejezni szolidaritásukat a csőd szélén lévő Parmában futballozó társaikkal.

A sereghajtó együttes múlt hétvégi találkozóját el kellett halasztani, mert nem tudott fizetni a biztonsági szolgálat munkájáért és az áramellátásért. A Parma játékosai pedig egész szezonban nem kaptak fizetést.

A Parma a jelenlegi szezonban már kétszer is átesett tulajdonosváltáson. Múlt hét kedden az ügyészség csődeljárás megindítását kezdeményezte a klubbal szemben, mivel az új elnök, Giampietro Manenti a hétfői határidőig nem teljesítette milliós nagyságrendű kötelezettségét, nem utalta a játékosok bérét, illetve nem fizette be az adókat. A nagy hagyományokkal rendelkező klub sorsáról a március 19-én esedékes meghallgatás után születhet döntés. Ha az egyesület csődöt jelent, az olasz amatőrbajnokságban kell újrakezdenie szereplését. A Parma vasárnap a Genoa vendégeként lépne pályára.

Olvasói sztorik