Nemzetközi foci

Elmarad a Parma – Udinese bajnoki

Mivel nincs pénz biztonságiakra, nem rendezik meg a találkozót.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Igaznak bizonyultak a korábban felreppent hírek: hétvégén elmarad a Parma – Udinese bajnoki, mivel a hazai együttes teljes pénzügyi válságba került, és a szükséges biztonsági intézkedéseket sem tudják a mérkőzésre garantálni.

Korábban olasz lapok már beszámoltak róla: a klub nem tudja előteremteni a biztosításhoz, az áramellátáshoz, a mentőszolgálat munkájához, a szervezéshez szükséges összeget. Az egyesület ezért hivatalosan is értesítette a ligát a vészhelyzetről.

Egyelőre nem tudni, mikor pótolják a találkozót. Könnyen elképzelhető ugyanakkor az is, hogy a Parma idén már nem szerepel a Serie A-ba.

Előzmények:

Kedden este az ügyészség csődeljárás megindítását kezdeményezte az FC Parmával szemben, miután az új elnök, Giampietro Manenti a hétfői határidőig nem teljesítette a játékosok fizetésére és az adóra vonatkozó, milliós nagyságrendű fizetési kötelezettségét. A nagy hagyományokkal rendelkező klub sorsáról a március 19-én esedékes meghallgatás után születhet döntés. Ha az egyesület csődöt jelent, akkor az olasz amatőrbajnokságban kell újrakezdenie.

A szebb napokat is látott klubban korábban olyan sztárok is megfordultak, mint Hernán Crespo, Gianluigi Buffon, Lilian Thuram vagy Fabio Cannavaro. A csapat 1995-ben és 1999-ben UEFA Kupát, 1993-ban KEK-et és európai Szuperkupát nyert, 1992-ben, 1999-ben és 2002-ben olasz kupagyőztes volt.

Olvasói sztorik