Nemzetközi foci

VIDEÓ: Vadócz Krisztián gólpassza egy pontot ért

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Az osztrák Bundesliga 22. fordulójában Gulácsi Péter együttese, a címvédő Red Bull Salzburg hazai környezetben 3-1-re nyert a Grödig ellen. A magyar kapus végigvédte a találkozót.

Vanczák Vilmos csapata, a svájci FC Sion az első félidőben két gólt lőtt, a szünet után viszont kettőt kapott, így döntetlent játszott a vendég Luzern ellen az élvonal 22. fordulójában. A rutinos magyar védő végigjátszotta a találkozót, amelynek 43. percében sárga lapot kapott.

Futács Márkó török csapata, a 75 percen keresztül emberelőnyben játszó Mersin 2-1-re kikapott a Bursaspor otthonában az élvonal 22. fordulójában. A magyar csatár a 67. percben, csereként lépett pályára.

Németh Krisztián csapata, az észak-amerikai profiliga (MLS) egy hét múlva esedékes rajtjára készülő Sporting Kansas City 1-1-et játszott a Seattle Sounders ellen a Tucsonban rendezett Desert Diamond Cup helyosztóján, ezzel bronzérmet szerzett. A magyar játékos ezen a találkozón nem lépett pályára, végigjátszotta viszont a Minnesota United FC ellen 1-0-ra megnyert edzőmeccset. A tudósítás szerint volt egy veszélyes fejese és egy ígéretes lövése, a győztes gólt azonban nem ő szerezte.

Sima vereséget szenvedett a holland élvonal 25. fordulójában Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapata, a Heerenveen. Az Otigbát végig a soraiban tudó együttes 3-0-ra maradt alul az Excelsior otthonában, így maradt a hetedik a tabellán. Vargát nem nevezték a keretbe.

Vadócz Krisztián a kezdőcsapatban kapott helyet a svájci Grasshoppers és a St. Gallen bajnokiján. A magyar játékos a 22. percben Michael Langot szolgálta ki gólpasszal. Az előny egészen a kilencvenedik percig tartott, amikor a hazai együttes büntetőből volt eredményes, így 1-1-re végeztek a csapatok. Vadócz végig a pályán volt, klubja hat meccs, november vége óta nyeretlen az élvonalban.

Az RB Leipzig 3-2-re nyert a német másodosztály 23. fordulójában az Union Berlin ellen. A lipcseieknél Kalmár Zsolt a kispadon kapott helyet, de nem cserélték be. A Leipzig előzött, és nyolcadik a tabellán.

Olvasói sztorik