Nemzetközi foci

Balotelli tiszteletlen volt

Gerrard szerint Hendersonnak kellett volna lőnie a tizenegyest. Balotelli nem kér a drámázásból.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint arról korábban beszámoltunk, csütörtök este a Liverpool hazai pályán fogadta a Besiktast az Európa Liga egyenes kieséses szakaszában. A találkozón a 85. percig tartott a gólcsend, akkor ugyanis büntetőhöz jutott a Pool, amit Mario Balotelli értékesített (1-0). Ez az egy gól elég volt az angoloknak, akik így előnyből várják a visszavágót.

Az olasz fenegyerek hiába lőtt győztes gólt, ismét a támadások kereszttüzébe került. Amint az lenti videóin is látható, a tizenegyes elvégzése előtt komoly kupaktanács alakult a vörösök játékosai között. A büntető elvégzésére Jordan Henderson volt előzetesen kijelölve, ám Mario Balotelli nagyon nem akart a labdától szabadulni, így önkényesen kisajátította azt. A támadó végeredményben rendkívül magabiztosan értékesítette a büntetőt.

A mérkőzés alatt az ITV szakkommentátoraként tevékenykedő Steven Gerrardnak azonban nem tetszett Mario magánszáma.

– Természetesen dicséret illeti Balotellit, hogy legalább berúgta a büntetőt, de sohasem jó azt látni, hogy a játékosok vitatkoznak a pályán. Jordan a kapitány, ő volt kijelölve, neki kellett volna elvégeznie. Mario tiszteletlen volt Hendersonnal szemben. Úgy érzem, Jordan ennek ellenére jól kezelte a helyzetet. Látta, hogy Mario nagyon gólt akar lőni, ezért a legjobb pillanatban elhagyta a helyszínt. Ráadásul a meccs után is korrektül nyilatkozott.

A lefújás után Henderson elmondta: „Valóban, én is el akartam végezni a büntetőt, de Mario nagyon magabiztosnak tűnt, ráadásul korábban kiélezett helyzetekben már bizonyított. Nagyon fontos gólt szerzett.”

Balotelli mindenestre nem ért egyet Gerrardal és Instagramon üzent: hagyjátok abba a drámázást.
A támadó egészen pontosan azt írja: „Köszönöm Hendo, hogy átengedted a tizenegyest. Abba lehet hagyni a drámázást. Csak az számít, hogy győztünk. Egy csapat vagyunk!”

Olvasói sztorik