Nemzetközi foci

Blatter elítéli a rasszizmust

Elítélte az elmúlt napok rasszista megnyilvánulásait Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A FIFA svájci vezetője Twitter-oldalán hangsúlyozta, hogy nincs helye a faji megkülönböztetésnek a futballban. Ezzel egyrészt Arrigo Sacchi hétfői megjegyzésére utalt, másrészt arra az incidensre, amely a PSG-Chelsea keddi BL-nyolcaddöntő előtt történt a párizsi metróban.

Sacchi, a BEK-győztes, vb-ezüstérmes tréner egy díjátadón úgy fogalmazott, hogy “Olaszország elveszítette a büszkeségét, mert az nincs rendben, hogy egy-egy csapatban 15 külföldi játszik”, illetve azt is mondta, hogy “túl sok a színes bőrű az olasz utánpótlásban is”.

“A büszkeség és méltóság nem bőrszín kérdése. Ebből elég!” – írta Blatter, majd bírálta azokat a Chelsea-szurkolókat is, akik nem engedtek beszállni egy színes bőrű férfit a metrókocsiba a párizsi BL-találkozó előtt, s “rasszisták vagyunk, rasszisták vagyunk, és nekünk így jó” rigmus kíséretében lökdösték őt vissza mindannyiszor a peronra.

Utóbbi esetre az európai szövetség (UEFA) is reagált. Közleményben megdöbbenését fejezte ki az incidens miatt, egyúttal azonban jelezte, hogy mivel az a stadiontól távol történt, a helyi hatóságoknak kell lefolytatniuk a vizsgálatot.

Olvasói sztorik