Nemzetközi foci bajnokok ligája

Chelsea-fanok: „Rasszisták vagyunk!”

A londoni szurkolók nem engedtek felszállni egy színes bőrű utast a párizsi metróra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bajnokok Ligája keddi nyolcaddöntőjébena Chelsea a PSG otthonában lépett pályára, a londoni kéket pedig szurkolóik is elkísérték Párizsba.

Egy kisebb csoport azonban megdöbbentő viselkedéssel csorbította a klub nimbuszát. Néhány Chelsea-fan ugyanis a párizsi metrón utazva a „Rasszisták vagyunk, rasszisták vagyunk és nekünk így jó” rigmussal keltett zavart, majd nem engedték felszállni a vontra váró fekete férfit – röviddel a kezdőrúgás előtt.

A lenti videófelvételen jól látszik, hogy a férfit visszanyomják a peronra, aki tovább próbálkozik a felszállással, ám hiába. A szurkolók őrt állva az ajtóban tovább fenyegetik a „letiltott” utast, aki kénytelen megvárni a következő szerelvényt.

A francia rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, a Chelsea egyik szóvivője pedig azt mondta a Guardiannak, hogy az ilyen magatartás „gyalázatos”, s nincs helye sem a futballban, sem a társadalomban.

– Támogatjuk, hogy büntetőjogi lépések történjenek a tettesekkel szemben, s ha bebizonyosodik, hogy a bérleteseink vagy a drukkereink részt vettek ebben a cselekedetben, akkor ellenük a legszigorúbb intézkedéssel lépünk fel, beleértve azt is, hogy kitiltjuk őket a stadionunkból – jelentette ki a szóvivő.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik