Nemzetközi foci

Eto’o dacol a fáraó átkával

A kameruni a helyi beszámolók szerint átok sújtotta villát vett Genova közelében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Korábban a világ legjobban fizetett focistája is volt Samuel Eto’o, így nem okozhat problémát neki kicsengetni a körülbelül 25 millió eurós vételárat a Tirrén-tenger partján fekvő kastélyért. Problémát jelenthet viszont, hogy az 1100 négyzetméteres házikón – a helyi legendák szerint –Tutankhamon átka ül.

A Corriere Dello Sport szerint Eto’ót nem különösebben érdekli a Portofinóban található kastély története, pedig jobban tenné, ha átgondolná még egyszer a költözést…
A legendák szerint a Villa Altachiarában lakott Lord Carnavon, aki 1923-ban, Howard Carter társaságában felnyitotta Tutankhamon fáraó sírját Egyiptomban. A feltárás után egynás után vesztették életüket az expedícióban résztvevők, Lord Carnavon még Kairóban elhunyt, állítólag egy szúnyogcsípés következtében.

Természetesen egyből szárnyalni kezdtek a pletykák a fáraó átkáról, amit csak erősített a Lord unokaöccsének furcsa halála: leesett a villa egyik lépcsőjén. 2001-ben aztán az örökösnő, egy Gucci modell tűnt el nyomtalanul a tengerparton álló kastélyból.

A kameruni focista talán nem tart tőle, hogy karrierjében nagyobb törés jöhet: a háromszor is az év legjobb afrikai játékosának választott támadó jelenlegi klubjában, a Sampdoriában 3 meccsen mindössze 131 percet játszott. A luxusnak pedig biztosan nem tud ellenállni, a villához medence, 40 szoba, 30 ezer négyzetméteres kert és csodálatos kilátás, és talán a legutóbbi tulajdonos szelleme tartozik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik