Nemzetközi foci

Dortmundban is csodálkoznak Reus hosszabbításán

A német középpályás elképzelhetőnek tartja, hogy Dortmundból vonul vissza.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Marcu Reus, a Borussia Dortmund 25 éves középpályása szerződést hosszabbított jelenlegi csapatával. A klub ügyvezető igazgatója szerint a játékos máshol akár a kétszeresét is megkaphatta volna jelenlegi fizetésének.

Reus az új megállapodás értelmében 2019-ig marad Dortundban. A játékos hosszas huzavona után döntött úgy, hogy nem igazol más klubba, inkább meghosszabbítja lejáró szerződését a kiesés elől menekülő klubbal, pedig több topcsapat is szerződtette volna, köztük a Bayern München, a Real Madrid, a Chelsea vagy éppen a Manchester United. Hans-Joachim Watzke, a durtmundi ügyvezető szerint a játékos döntésében meghatározó szerepet játszott a klub és a város iránt érzett szeretete.

„Reus szerződéshosszabbítása valóban rendkívüli dolog. Az egyik oldalon a világ legjobb csapatai akarnak leigazolni, majd utána a saját csapatodban játszol kiesési rangadót azzal a tudattal, hogy a következő szezonban biztosan nem léphetsz pályára a Bajnokok Ligájában. Reus ráadásul jelenlegi fizetése kétszeresét is megkaphatta volna” – mondta a klub igazgatója a német Bildnek. Watzke hozzátette, a játékosnak nagyon nehéz lett volna elhagyni a klubot és a várost is, ez döntő érv volt az elhatározásában.

A német válogatott játékos szerződéshosszabbításával kapcsolatban úgy fogalmazott, döntésével elképzelhető, hogy Dortmundban fejezi be aktív karrierjét.

„Ez egy életre szóló elhatározás. Ezért is gondolkodtam sokat, mielőtt meghoztam a döntést. Korábban azt nyilatkoztam, komoly terveim vannak Dortmundban, és most is így gondolom.”

A Dortmundban nevelkedett, majd 2012-ben a Borussia Mönchengladbachtól visszatért Reus tavaly bokasérülés miatt kénytelen volt kihagyni a világbajnokságot – melyet a német válogatott megnyert -, majd az ősszel is többször volt sérült, novemberben pedig bokaszalag-szakadást szenvedett. A középpályás mindössze 14 mérkőzésen lépett pályára a szezonban de így is hét gólig jutott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik