Nemzetközi foci

Zárt kapus büntetést kapott a Fradi

Az UEFA fellebbviteli bizottsága elutasította a Ferencváros beadványát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékes bizottsága elutasította a Ferencváros fellebbezését, amelyet azért nyújtott be, mert 50 ezer eurós pénzbírságot és egy nemzetközi mérkőzésre szóló zárt kapus büntetést kapott a horvát Rijeka elleni Európa Liga-selejtezőn történt rendbontásokért.

A fradi.hu hétfői közleménye emlékeztet rá, hogy a vendégszektorban kihelyezett két rasszista, szélsőséges feliratot tartalmazó transzparens miatt büntették meg a Ferencvárost, mert az UEFA szabályai szerint mindig a vendégklub felel objektíven a vendégszurkolók magatartásáért.

Az FTC-t mintegy 60 millió forintos kár éri az elmaradó jegybevételek, az 50 ezer eurós bírság és az UEFA-eljárások költségei miatt – olvasható a honlapon. A Ferencváros korábban sikerrel fellebbezett az UEFA-nál, amely eltörölte a csapatra az EL-selejtező első fordulójában, a máltai Sliema Wanderers ellen rendezett párharccal összefüggésben kiszabott 20 ezer eurós pénzbüntetést és csak a szektorbezárást tartotta fenn.

Az OTP Bank Liga tavalyi bronzérmese a második számú európai kupasorozat selejtezőjének első fordulójában kiejtette a Sliema Wandererst, majd a második körben kettős vereséggel búcsúzott a Rijekával szemben.

Olvasói sztorik