Nemzetközi foci

A jordán herceg Blattert bírálja

Véget vetne a megfélemlítés kultúrájának a jordán FIFA-elnökjelölt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöki posztjára pályázó Ali Bin al-Husszein véget akar vetni a “megfélemlítés kultúrájának” a FIFA-ban.

A jordán herceg kedden kezdte meg kampányát a május végi tisztújításra, s nyilvánosan kritizálta Joseph Blatter jelenlegi elnököt. “A múltban, ha valaki kiállt a saját elvei mellett, biztosan megbüntették érte. Abban bízom, hogy ezúttal sportszerűen zajlanak majd az események” – mondta a sportvezető, aki jelenleg a FIFA egyik alelnöke, és a jordán, illetve nyugat-ázsiai sportági szövetség elnöke. Al-Husszein tagja a nemzetközi szövetség legfontosabb testületének, a végrehajtó bizottságnak is, ám most jelezte, hogy újabb négy évet nem tud és nem akar eltölteni a FIFA-ban ilyen körülmények között.

A 39 éves elnökjelölt azt is közölte kedden, hogy a hivatalos kihívói státuszhoz szükséges öt jelölést a jordán mellett az angol, az amerikai, a máltai, a grúz és a fehérorosz szövetségtől kapta meg.

Az elnöki tisztségért Ali Bin al-Husszein és a FIFA-t 17 éve vezető, ötödik ciklusára készülő Joseph Blatter mellett Luis Figo, a portugálok aranylabdás futballistája és Michael van Praag, a holland szövetség elnöke száll harcba. Az elnökválasztásra május 29-én Zürichben kerül sor.

Olvasói sztorik