Nemzetközi foci

Az ügyészség szerint is csalt a Barcelona

A katalánok Neymar átigazolásakor fizettek kevesebbet. 9 millió euró adó hiányzik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ügyészség szerint a Barcelona nem fizetett be kilencmillió euró adót Neymar átigazolásakor, ezért bírósági eljárást kezdeményez a katalán klubbal szemben.

Az AS című spanyol lap úgy tudja, hogy Jose Perals ügyész a klubon kívül Sandro Rosell korábbi és Josep Maria Bertomeut jelenlegi elnök ellen is vizsgálatot indított.

Az ügyész szerint a brazil sztár átigazolási díja összesen 94,9 millió euró volt, míg Sandro Rosell akkori klubelnök csak 57,1 milliót közölt. Jose Perals úgy véli, hogy a Barcelona szövevényes üzleteken keresztül 2011-től kezdve folyamatosan fizetett Neymar családjának és az átigazolásban komoly szerepet játszó N&N Consultoriának úgy, hogy azt elfedte a hatóságok elől. Állítólag a Santosszal négy, Neymarral és képviselőivel pedig hét szerződést írtak alá, mire a brazil a Barcelonához került.

A Barcelona korábban már utólag befizetett 13,5 millió eurót az adóhatóságnak, hogy rendezze az ügyet, de az ügyészség szerint a mostani tárgyalást csak úgy kerülhetik el a klubnál, ha beismerik bűnösségüket és elfogadják az ügyészek által javasolt büntetést.

Mint ismeretes a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség tavaly kizártaa Barcelonát az idén januári és nyári átigazolási időszakból, mert egy vizsgálat megállapította: a klub a 2009 és 2013 közötti időszakban több 18 év alatti játékos leigazolásakor is vétett az előírások ellen. Az egyesület 450 ezer svájci frankos bírságot is kapott, és a FIFA a spanyol szövetséget is megbüntette 500 ezer svájci frankra.

Olvasói sztorik