Nemzetközi foci

A tél eddigi legdrágább átigazolásai

A Manchester City nyúlt eddig legmélyebben a zsebébe, de Kínában sem volt rest a bajnok.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Alig néhány nap van hátra a téli átigazolási időszak végéig a topbajnokságokban. Angliában és Olaszországban február másodikán, azaz hétfőn 23 órakor zárul a piac, a németeknél ugyanezen a napon 18 órakor ér véget az átigazolási szezon, míg a spanyol bajnokságban már péntek éjfélig dűlőre kell jutniuk a tárgyalásban lévő csapatoknak.

Így a nagy hajrá előtt is köttettek már komoly üzletek. A Rangadó.hu összeállításában a legdrágább vételek közül szemezgetünk.

Jól járt a Swansea

A tél eddigi legköltségesebb vételét bonyolította le az angol Manchester City, amely a hírek szerint mintegy 36 millió euróban egyezett meg a Swansea gólerős elefántcsontparti támadójáról, Wilfried Bonyról. Bony vételára egyelőre toronymagasan a legmagasabb a mostani átigazolási időszakban: a második helyezett Enzo Pérez (a Benficától a Valenciába) sem érte el a harmincmilliós határt – a pletykák szerint utóbbi játékos 25 millió euróért költözhetett Portugáliából Spanyolországba.

A Monaco és az Arsenal is a zsebébe nyúlt januárban: előbbi 15.75 millió euró körüli összegért szerezte meg a Benficától a brazil Bernardo Silvát, míg az Arsenal körülbelül 15 milliót adott a Villarreal szintén brazil játékosáért, Gabriel Paulistáért. Kelendőek a magasabban jegyzett brazil labdarúgók a tél folyamán: a Cruzerióból ketten is új csapatra leltek – Ricardo Goulart szintén 15 millió körüli átigazolási díjért a kínai Guangzsu Evergrande csapatához szerződött, míg a Real Madrid a 21 éves Lucas Silvával erősítette meg sorait 14 millió euró ellenében. A kínai csapat az abszolút bajnoki rekordot jelentő vétel, Goulart után egy újabb brazilt is leigazolt: Gulácsi Péter volt csapattársa, a Red Bull Salzburgtól elköszönő Alan (11 millió euró) is a távol-keleti bajnokságban folytatja.

Az olasz Sampdoria oda-vissza bonyolított le komoly adás-vételt: Manolo Gabbiadi mintegy 13 millió euróért a Napoli játékosa lett, míg a kolumbiai Luis Muriel egyes hírek szerint 12, más források állítása alapján 15 millióért a Samphoz szerződött. A korábban említett osztrák Salzburg egy másik meghatározó játékosától is elköszönt: a szlovén válogatott középpályás, Kevin Kampl a német bajnokságban szenvedő, de a Bajnokok Ligájában jól szereplő Borussia Dortmundhoz igazolt – 12 milliós vételára miatt őt is a tél legdrágább vételei között tartják számon. Az angol Leicester Cityhez a horvát bajnokságból érkezett erősítés, ráadásul klubrekordot jelentő összegért: a HNK Rijeka válogatott támadója, Andrej Kramaric 11.5 millió euróért lehetett a csapat játékosa.

Olvasói sztorik