Nemzetközi foci

Közel 4 milliárdot költöttek a klubok

Megdőlt az átigazolási éves rekord: 3,62 milliárd eurót költöttek tavaly a klubok.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A FIFA közzétett egy éves elemzést arról, hogy az előző évben a klubok mennyit költöttek az átigazolási szezonban. A jelentés szerint a 2014-es naptári évben 3,62 milliárd eurót költöttek játékosokra, ez az adat közel 70 millióval több, mint az előzi évi költekezés.

Az elemzésből az is jól játszik, hogy az angol klubok nyúltak legmélyebben a zsebükbe, a szigetországiak 1,04 milliárd euró összegében igazoltak új játékosat. Őket Spanyolország követi 624 milliós eurós kiadással, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Németország fért fel, megelőzve Olaszországot.

Ami pedig a bevételeket illeti: a legtöbb pénzt a spanyolok kaszálták, akik játékosok bevételéből 594 millió eurót gyűjtöttek be, megelőzve Angliát (466 millió euró) és Franciaországot (282 millió euró).

A kimutatás szerint 2014-ben összesen 13090 játékos-csere történt a piacon, ez 2,9 %-os növekedés az előző évihez képest. Összességében Brazília volt a legaktívabb, 646 játékost igazolt a dél-amerikai ország, míg emellett 689 külföldi transzfer is megvalósult.

Olvasói sztorik