Nemzetközi foci

Újabb Haladás-vereség

A szombathelyi csapat 2-0-ra veszítette el harmadik törökországi edzőmeccsét.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Szombathelyi Swieletsky-Haladás – FC Gabala (azerbajdzsáni) 0-2 (0-1)
Manavgat, Törökország
Haladás: Branescu – Schimmer, Alcibiade, Devecseri (Nagy P., 85.), Katona (Czingráber, 27.) – Jagodics, Iszlai – Gaál, Martínez, Halmosi – Radó. Edző: Szentes Lázár

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Törökországban edzőtáborozó Szombathelyi Swietelsky-Haladás az azerbajdzsáni FC Gabala együttesével játszott felkészülési mérkőzést. A vasi zöld-fehérek 2-0-ra elveszítették a találkozót.

A mérkőzés napjának délelőttjén a kezdőcsapat tagjai erőnléti edzésen vettek részt, míg a kimaradók számára kemény tréninget vezényelt Szentes Lázár. A mérkőzést kihagyta Fehér Zoltán, a védő csütörtökön, a Groznij ellen szenvedett térdsérülést, azóta nem edzett. A meccs napján befutott az U20-as válogatott spanyolországi edzőtáborából Németh Márió.

Nagy iramban kezdtek a csapatok, Radó lövésével, majd Jagodics Márk ötméteres fejesével veszélyeztetett a Haladás. A 15. percben Mendy lépett meg a bal oldalon, de közeli lövését Branescu hárította. A 24. percben Halmosi beadásáról centikkel késett le Martínez és Radó. A változatos küzdelem közepette a 28. percben egy szöglet után Mendy hat méterről fejelt Branescu hálójába (0-1). A 35. percben Gaál 25 méteres, sorfalon megpattanó szabadrúgását védte bravúrral az azeriek kapusa, Bezotoszni. A 44. percben egy szép támadás után Martínez tört be a tizenhatoson belülre, de a bal sarokra tartó lövését védte a kapus. Egy perc múlva Gaált rúgták mellbe a tizenhatoson belül, ám a török bíró tizenegyes helyett csak szabadrúgást ítélt veszélyes játékért a Hali javára.

A szünet után, az ötvenedik percben az egyik azerbajdzsáni védő kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül. A büntetőt Radó a jobb sarok felé rúgta, Bezotoszni azonban hárított. Tíz perc elteltével egy szöglet után Alcibiade hatméteres lövését hárította bravúrral a kapus. A 69. percben egy kontra után Zamanov kétgólosra növelte a Gabala előnyét. A hátralévő időben a Haladás még nagyobb erőket mozgósított – mindhiába – tudósított a haladas.hu.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik