NB I

Vereséggel folytatta a Haladás

A fiatalokkal teletűzdelt szombathelyiek 4-1-re kikaptak az orosz másodosztályú Gazovik Orenburg ellen.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Gazovik Orenburg (orosz) – Szombathelyi Swieletsky-Haladás 4-1 (2-0)
Manavgat, Törökország, 50 néző
Haladás: Gyürü – Hirschler (Alcibiade, Jagodics), Angyal, Czingráber, Dallos – Soltész, Nagy P., Mancini – Török, Rocchi, Rácz. Edző: Szentes Lázár
A Haladás gólszerzője: Rocchi (74.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Szombathelyi Haladás már a második edzőmeccsét játszotta Törökországban, az ellenfél az orosz másodosztály középmezőnyéhez tartozó Gazovik Orenburg volt. Ezúttal számos fiatal is lehetőséget kapott.

A találkozó első húsz percében jobban játszott a magyar csapat, jól zárta le a területeket, ezért nem is tudtak komoly lehetőséghez jutni az oroszok. A támadójáték a Haladásnál is döcögött, az utolsó passzokat rendre elrontották, de a labdát jól járatták. Az első félidő végén már egyre jobban nyomtak az oroszok, és ennek meg is lett az eredménye (1-0). Az első találatuk után nem sokkal jött a második is. Szöglet után egy kavarodásból találtak a kapuba (2-0).

A második félidő is az oroszokról szólt. Egy gyönyörű lefordulást követően ismét a szombathelyiek hálójában kötött ki a labda (3-0). A negyedik találatot is a Gazovik szerezte: egy buktatást követően a játékvezető a tizenegyespontra mutatott, az oroszok pedig nem hibázták el (4-0). Az egész találkozón lehetett érzékelni, hogy Szentes Lázár legénysége Rocchit akarta megjátszani. A második félidő közepén ez végre be is jött, és a tapasztalt olasz csatár szépen tekert a kapuba (4-1). A találkozó egyébként nem volt valami barátságos, nem kímélték egymást a játékosok.

Olvasói sztorik