Nemzetközi foci

A BBC-nél is Bajner a téma

A Notts County sajtófőnöke szerint csak átmenetileg tiltották ki a magyarokat az oldalukról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ezt aligha gondolta volna bárki is: már a BBC honlapján is téma, hogy a rengeteg hozzászólás miatt, az IP-címek letiltásával a magyar internetezőket kitiltották Bajner Bálint új klubja, az angol harmadosztályú Notts County oldaláról a Facebookon.

A klubnál eleinte szórakoztatónak tartották a „No Bajner, No Party!” hozzászólásokat, de ezek később már idegesítővé váltak, ezért szánták el magukat a drasztikus lépésre. Jamie Dixon sajtófőnök elmondta, hogy a klub Facebook-oldalán soha nem látott aktivitás volt kedden: 1700 új kedvelőjük volt két nap alatt.

– Bármit osztottunk meg, néhány percen belül azonnal jöttek a Bajner Bálinttal kapcsolatos hozzászólások, és a számuk csak nőtt és nőtt. Eleinte tényleg jó móka volt, de később mindenki más témáról elterelte a figyelmet – mondta a sajtófőnök.

A kommunikációs csapat először bizonyos kulcsszavak blokkolásával próbálkozott, de ez nem vezetett eredményre, ezért kellett az összes magyar IP-címet letiltani.

– Remélhetőleg, ez csak átmeneti megoldás. Létezik egy magyar rajongói oldalunk is, ez bizonyítja, hogy nagyon népszerű a klub – magyarázta Dixon, aki hozzátette, hogy a csatár jó humorként fogta fel a történteket.

Olvasói sztorik