Nemzetközi foci

Bajner lesz az új Ibrahimovic?

A 23 éves csatár büszke arra, amit eddig elért, és a közelmúltban álmai autóját is megvehette.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Amíg a magyar futball hanyatlásáról ír a sajtó, addig több fiatal tehetség kap lehetőséget külföldön, hogy bizonyíthasson. A 23 éves Bajner Bálint megjárta már a Borussia Dortmund második csapatát, sőt Jürgen Klopp is felfigyelt rá korábban. Most Angliába igazolt és esze ágában sincs hazajönni – a többi közt ez is elhangzott a SportKlub televízió riportjában.

– Úgy gondolom, nekem az az út van megírva, ami csak külföldről szól – kezdte a csatár, aki itthon a Sopron és a Honvéd színeiben összesen húsz NB I-es meccsen lépett pályára és négy gólt lőtt.

A lehetőség két éve érkezett az életébe, amikor próbajátékra hívták a Borussia Dortmundhoz. Két napja volt bizonyítani, amit meg is ragadott, így szerződést kapott a második csapatnál.

– A következő két év számomra mesébe illő volt. Azzal, hogy a Bundesligában megmutatkoztam, a világ egyik legjobb csapatában, egy BL-döntős csapatban, már elértem valamit.

Persze, egy ilyen szerződéssel a zsebben nem lehet hátradőlni. Bajner küzdött, hogy jobb és jobb legyen, hiszen akkor olyan nevekkel lépett pályára, mint Mario Götze, vagy éppen Lewandowski.

– Minden gyereknek, minden futballistának ez az álma. Úgy gondolom, hogy aki akarja – természetesen szerencse is kell hozzá –, ezt el lehet érni. Hetvenezer ember előtt mutatkozhattam be a Bundesligában, az egy extra dolog, leírhatatlan érzés, azt tényleg csak megélni lehet.

Németországi időszaka során a világsztároktól nem csak megannyi trükköt lesett el, de megtanulta az alázatot, a pozitív életszemléletet, és megismerte a fokozatosság elvét is.

– Azt mondták, hogy fel kell építeni ezt a futballistát, mert ez a játékos nem kész. Meg kell tanulnia fejelni, rúgni, de huszonegy évesen ez nem volt probléma. Ez ugyanígy van Lewandowskival, aki huszonkét évesen került oda. Azt mondták, meg kell tanulnia ütközni, és megtartania a labdát. Huszonhat éves korára a világ egyik legjobb és legdrágább futballistája lett.

A magyar csatár szívesen tanult a legjobbaktól, szorgalmára pedig többen felfigyeltek.

– Amikor a Bundesligában pályára lépetem, azt súgta a fülembe Jürgen Klopp, hogy nem véletlenül vagyok itt, ide tartozom, és én leszek az új Ibrahimovic. Olyan motivációt kaptam, ami szerintem életem végéig el fog kísérni.

Ilyen reménykeltő mondat után nem is csoda, hogy a fiatal játékos nem vágyik haza. Annál is inkább, hiszen 23 éves kora ellenére megvalósította egyik legnagyobb álmát: megvehette álmai autóját.

– Az elmúlt két évben azért küzdöttem, hogy a legjobb Audi TT-t kaphassam meg, és sikerült, valóra vált az egyik álmom, hogyha a futballpályán kívül lehet ilyet mondani. A végsebessége háromszáztíz, de természetesen soha nem mentem vele ennyivel, még csak a közelében sem. Háromszázhatvan lóerős, tehát négy egész három másodperces gyorsulást hoz ki százon, és a kétszázhoz sem kell sokkal több, ha minden igaz, tíz-tizenegy másodperc körül.

Gyermekkora óta vágyott egy ilyen kocsira. Megdolgozott érte, és a közelmúltban megvette. És bár itthon olykor megszólják emiatt, mégis büszke arra, hogy egy ilyen autóval közlekedhet, hiszen ő már külföldön szocializálódott, ahol nem szólják meg azt, aki sikeres.

– Azt tudni kell, hogy a játékosok büszkén járnak jobbnál jobb kocsikkal, és ez hozzátartozik a focisták profi karrierjéhez. Tehát egy profi sportoló igenis hadd járjon egy hozzá illő, menő kocsival – mondta végül Bajner Bálint.

Meseautó, meseélet… Ám a csatárnak egyáltalán nem szállt a fejébe a dicsőség. Jelenleg Angliában játszik, és azért küzd, hogy egyszer majd egy igazán nagy klub első csapatába szerződhessen.

Olvasói sztorik