Nemzetközi foci

Bajnert nem érdeklik a trollok

A Notts County magyar csatára tudja, mi zajlik az interneten, de azt mondja, nem érdekli.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, az angol harmadosztályú Notts County csapatába igazolt Bajner Bálint, aki a Championship egyik élklubja, az Ipswich Town színeiben nagyon kevés lehetőséget kapott. A nottinghampost.com oldalon megjelent interjúbanérdekes történetre derült fény…

– Amikor gyerek voltam, szerettem az angol futballt. Örökké a Premier League meccseit néztem, és nagyon tetszett a Leeds United, hiszen Harry Kewell, Lee Bowyer és Mark Viduka is ott játszott akkoriban. Nagy csapat volt! Akkoriban Alan Smith posztere ott volt a hálószobám falán. Ezt a történetet még nem mondtam el neki, de amikor hallottam, hogy a klubnál van, igencsak elcsodálkoztam. Felhívtam anyukámat, mert neki viszont elmeséltem! Amikor idekerültem, ő volt az első játékos, akivel találkoztam. Nagyon boldog voltam – mesélte az új játékos-edzőjével kapcsolatos történetet Bajner Bálint.

Ezután a Borussia Dortmund, és Jürgen Klopp vezetőedző is szóba került, aki megismertette honfitársunkkal a Footbonaut nevű speciális készüléket, amely a játékosok technikáját fejleszti. A korszerű, 14 négyzetméteres berendezés segítségével a 64 lehetséges célpont egyikét kell eltalálni a szabályozható erősséggel érkező labdával. Az eredményeket a menedzser azonnal látja az Ipad-jén. Egy vagy két érintés engedélyezett, Bajner ezt több mint két éve használja, napi rendszerességgel.

A szerző felidézi, hogy a magyar csatár „rajongói” a Facebookon megszállták a Notts County oldalát is a szerződéskötés napján. Néhány óra alatt kétezer új kedvelője lett a felületnek hazánkból, végül le is kellett tiltani a magyar IP-címeket. Ez abból ered, hogy az előző edzője, Mick McCarthy az első bajnoki meccsén a 44. percben lecserélte, amit a játékos úgy magyarázott, hogy meg akarta őt tapsoltatni a közönséggel… A kényes téma felvetését higgadtan fogadta a 24 éves csatár.

– Hogy őszinte legyek, nem igazán figyelem, mi folyik a médiában vagy az interneten. Egy profi játékosnak a játékra és az edzésre kell összpontosítania. Nem zavar, ami történik, mert nem igazán figyelek rá. Ha ilyesmire figyelnék, az elterelné a figyelmemet a fociról. Remélem, jó kapcsolatom lesz az itteni szurkolókkal, ez nagyon fontos számomra – mondta végül Bajner.

Olvasói sztorik