Nemzetközi foci

Madridot választotta Ödegaard

Az Európa legígéretesebb futballtehetségének tartott Martin Ödegaard csütörtökön aláírhat a Realhoz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Európa egyik legígéretesebb futballtehetségének tartott Martin Ödegaard csütörtökön utazik a spanyol fővárosba, hogy aláírja szerződését a Real Madriddal – a dán Drammens Tidende című lap értesülése szerint.

A norvég VG című újság azt is tudni véli, hogy a királyi gárda hétfő este a koppenhágai tárgyaláson megállapodott a 16 éves játékos klubjával, a Strömsgodsettel. Eszerint a Bajnokok Ligája címvédője 3,4 millió eurót fizet a középpályásért, de ez az összeg akár a duplájára is nőhet a játékos teljesítményének függvényében.

Ödegaard tavaly sorra döntötte a rekordokat: áprilisban bemutatkozhatott a Strömsgodset felnőtt csapatában, ezzel a norvég élvonal történetének legfiatalabb labdarúgója lett, majd májusban gólszerzőként is csúcstartóvá lépett elő. Augusztusban – egy barátságos meccsen debütálva – a válogatottban ugyancsak történelmet írt, végül október 13-án, amikor 15 évesen és 300 naposan pályára lépett a bolgárok elleni mérkőzésen, az Európa-bajnoki selejtezők történetének legfiatalabb futballistája lett.

Olvasói sztorik