Nemzetközi foci

Az öltöző jobb, mint a nappali

Az ősszel klub nélküli korábbi válogatott védő, Bodor Boldizsár a belga ötödosztályban folytatja pályafutását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavaly nyár óta csapat nélkül tengette mindennapjait a korábbi válogatott védő, Bodor Boldizsár. A pécsi születésű balhátvéd utoljára a holland élvonalbeli NAC Breda együttesében futballozott, de 14 éve tartó külföldi karrierje során megfordult a Roda JC és belga Beerschot csapatában is. A 32 éves játékosnak az ősszel nem volt klubja, de most a Rangadó.hu megkeresésére elárulta, hogy a belga ötödosztályban folytatja pályafutását.

– A NAC Breda után nem sikerült csapatot találnom. Az egyik barátom alacsonyabb osztályban futballozik, és elmentem hozzájuk edzeni egy kicsit, mert már sok volt az otthonülésből. El szerettem volna kezdeni megint mozogni, és a következő félévben ennél a csapatnál, az ötödosztályú KFC Antoniában fogok játszani – mesélte Bodor Boldizsár. – Szerződést még nem írtam alá, de valószínűleg ott folytatom. Ha egy első- vagy másodosztályú együttes megkeresne, akkor innen bármikor el tudok menni. Így karbantartom magam, és azért az öltözői hangulat jobb, mint otthon a nappali.

A Belgiumban élő tapasztalt balhátvéd elmondta, a futball mellett már a család a legfontosabb dolog az életében.

– Antwerpenben lakunk a menyasszonyommal, és májusban megszületik az első gyermekünk. Már tavaly nyáron is úgy gondolkoztam, hogy nem szeretnék messzire igazolni, csak olyan helyre, ami egy bizonyos távolságon belül van, az opciók pedig ezáltal valamennyire leszűkültek. Persze, beszélgettem klubokkal, de semmi konkrétum nem volt. Mindenhol várni kellett, a hetek gyorsan elrepültek, én pedig csapat nélkül maradtam. A prioritások változnak az életben, eddig csak a foci volt, most már a család a fontos, és a foci utáni életre kell berendezkedni. Az Antonia az antwerpeni csoportban szerepel, így nem kell messze mennem.

Az egykori 24-szeres válogatott védő természetesen nyomon követi a nemzeti együttessel kapcsolatos eseményeket, és örül, hogy korábbi csapattársa, Dárdai Pál lett a szövetségi kapitány.

– Örülök, hogy Dárdai Pál ott van a válogatottnál, és tudja kamatoztatni a tapasztalatait. Amit eddig szövetségi kapitányként letett az asztalra, az nem semmi. Véletlenek nincsenek, még akkor sem, ha rövid időszakról beszélünk. Úgy gondolom, személyében nagyon jó kapitányt sikerült találni. Jelenleg a harmadik helyen állunk a selejtezőcsoportban, szerintem nagyon jó eredmény lenne, ha ott maradnánk a tűz közelében, és az utolsó meccsig maradna esélyünk a kijutásra. Dárdainak és a srácoknak a legjobbakat kívánom – mondta Bodor Boldizsár.

Olvasói sztorik