Nemzetközi foci

Blatter örül az újabb kihívónak

A FIFA jelenlegi elnöke jordán ellenfelet kapott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke üdvözölte Ali bin al-Husszein jordán herceg döntését, amely szerint indul a testület vezető pozíciójáért a május végén sorra kerülő választáson.

“Nincs okom arra, hogy ne örüljek a jelöltségének” – mondta a 78 éves svájci sportvezető a Le Matin című genfi napilap csütörtöki számában. “Demokrácia van, a demokratikus vitára pedig csak jótékony hatással lehet egy ilyen döntés.”

A 39 éves Ali bin al-Husszein – aki jelenleg a FIFA alelnökeként és a Jordán, illetve a Nyugat-Ázsiai Labdarúgó Szövetség elnökeként is tevékenykedik – kedden jelentette be, hogy versenybe száll az elnöki posztért, és az etikus és átlátható működésre helyezné a hangsúlyt. A jordán herceg előtt tavaly a francia Jerome Champagne, a szervezet korábbi főtitkár-helyettese és nemzetközi igazgatója jelentette be, hogy indul az elnöki posztért az 1998 óta regnáló Blatterrel szemben.

A FIFA-t és az elnököt az utóbbi hónapokban rengeteg bírálat érte a 2018-as orosz, illetve a 2022-es katari világbajnokság helyszínkijelölésével kapcsolatban felmerült korrupciós vádak miatt. A FIFA május 29-én Zürichben tartja az elnökválasztást.

Olvasói sztorik